Avancemang


Udden har i dag fått ny teveantenn. Det visade sig att den gamla ändå hade tappat ett par ”tänder” i fallet nyligen (se inlägget Oväntat besök) och att ett par kanaler var instabila så snart det kom en vindpust.

Jag ringde därför i fredags till samma leverantör som var här för att fixa till den och skulle få hjälp ”nästa vecka”. Och den kom alltså redan i dag, helt fantastiskt!

Eftersom Husse är i stan på ärenden, blev det jag som ”förhandlade” med teknikern. Vi diskuterade en kort stund huruvida en ytterligare justering skulle komma till rätta med problemen innan jag sa att det kanske var lika bra att byta till en ny och frågade vad den skulle kosta. (Dock inte den du ser på bilden.)

Ungefär 70 € tippade killen på, så jag beslöt att tro att den är effektivare. Den förra påstods vara från 80-talet så det har väl hänt en del sen dess. Som av en händelse hade teknikern med sig en ny antenn, så det var fort gjort att byta. Återstår att se hur den klarar höst- och vinterstormarna.

Att överhuvudtaget ha en teveantenn på taket kommer sig av att a) vi här i byn inte har tillgång till bredbandsteve via fiber och b) jag inte gillar att titta på teve via datorn. Teve vill jag titta på i min sköna fåtölj i vardagsrummet, datorskärmen tittar jag ändå på fullt tillräckligt i andra sammanhang.

Bronsnivå III
Ett annat avancemang var däremot oväntat. När jag gick in på GuruShots i går blev jag gratulerad till bronsnivå III. GS har en ny typ av tävling där man utgående från sina bildtävlingspoäng deltar i ”Leagues” numera.

Jag blev inte värst glad för det, det kändes snarare som en degradering. Bronsnivå I hade väl snarare varit ett avancemang att gratulera till? Men när jag kollade reglerna visade det sig att nivå III var högst i den kategorin. Antar det är manlig logik. 😉 Nästa nivå är alltså silver.

Numera väljer och vrakar jag mina ”fajter”. Jag hade ju redan för ett tag sen beslutat att inte medverka längre, men det är trots allt både roligt och lärorikt att jämföra sig med andra.

Storkund
Till dagens sysselsättning hörde arkivering. Senaste halvårets fakturautskrifter skulle sorteras och läggas in i årets pärm. Jisses vad mycket papper det blir!

När jag hade sorterat fakturorna i datum- och leverantörsordning upptäckte jag att jag säkerligen har avancerat till företaget Musti & Mirris favoritkunder. Den fakturahögen var tjockast – efter bankhögen vill säga.

Anledningen till att jag är storkund här är förstås Mia. Många av deras produkter hittar jag inte i mat­butiken. Eftersom hon har haft problem med urinvägarna behövs ett specialfoder och dessutom är hon steriliserad, gammal och överviktig. Alla dom faktorerna är tillgodosedda i sorti­men­tet, så fakturahögen blir säkert lika tjock framöver.

En tanke på “Avancemang

  1. Ja, vad gör man inte för sina små telningar ?
    Vanor är kanske till för att brytas anser somliga men jag föredrar att vid min ålder ha dem kvar. Som att se på tv i en skönt fåtölj till exempel.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.