Nästan storartat


I går uträttade jag nåt nästan storartat – jag rensade i bokhyllan. Det blev flera högar som jag inte riktigt vet var jag ska göra av. Några exemplar var av intresse för vårt lokala antikvariat Kojan, men dom andra blir i värsta fall avpolletterade som brännbart avfall om jag inte kommer på nån fiffig lösning.

16 tankar om “Nästan storartat

  1. Har du inget ålderdomshem med läshörna? De kan vara intresserade av lite nytt i bokhyllorna. Annars kan man ”glömma” böcker på bussen, sätt en ”komihåglapp” med ordet ”Varsågod” så försvinner den. Har du portar nära dig kan man lägga några längst ner i porten, på bänk eller ställa i fönster. På sommaren kan du lägga bok på bänkar ute, där folk promenerar och vilar. På ett fik kan man fråga om det är ok att lägga in några böcker. Igår när jag tog vaccinsprutan lämnade min man in 35-40 pocketböcker till sjukhusets korridorsbibliotek. Det är min grej, för att känna att jag hjälper till någonstans. 🌷

    Gilla

  2. I Stockholm finns många olika ställen där man kan ställa böcker man inte vill ha, vem som helst får ta från hyllan. Sådant saknar jag i min stad. Men jag har hittat en friluftsgård där de har nästan samma system. Vem som helst får stålla böcker, sedan säljs de för fem kronor styck. Jag gillar stockholmsmodellen bättre, men det här vi har är bättre än inget. Kunde jag snickra skulle jag bygga ett sådant litet ”bokhus” och uppmana folk att ta en bok, ställa en bok… osv.

    Gillad av 1 person

  3. Nåt nytt på min fb är en lokal nygrundad grupp i staden där man kan lägga ut saker på. Saker som man inte längre behöver eller vill ha.. jag har lagt ut en del, folk hämtar från gårdsplanen då de vet var man ställt sakerna. Återvinning .

    Gilla

Kommentarer är stängda.