Onyttig


Den här veckan är jag onyttigare än vanligt. Förra veckan hade jag i alla fall tre aktiviteter i kalendern, varav en var både rolig och intressant. Jag intervjuade föreståndaren för Labbnäs semesterhem, mitt absoluta favoritställe i näromgivningen.

En tom kalender ger förstås tid över till sånt som är roligt att göra, men såna uppgifter är det också ont om. Fotografering förstås, men så här års är fotomotiven ännu inte så inspirerande. Roligast var att göra ”läxan” till Skrivlördag.

Uppgiften var att omarbeta en tidigare skrivövning. Den jag kände för hittade jag bland 2019 års övningar. Deadline för inlämning är 15.3, så jag var ute i god tid. Resultatet blev helt OK tyckte jag, sen får jag se vad vår ”fröken” tycker.

Tyvärr kommer vi inte att kunna ha vår planerade träff den 20.3. Enligt nu gällande restriktioner för Egentliga Finland är sammankomster med sex personer tillåtna, men vi är dess värre sju. ☹ Nåväl, vi kan ju ses i digital form.

Om våren hade hunnit lite längre kunde jag vara nyttig utomhus. Det är mycket roligare att städa ute än inne. Det senare börjar förresten bli högst aktuellt, men än så länge har inspirationen inte infunnit sig.

Nästa vecka är också lugn. Bara frissa och provtagning på vårdcentralen inför den kommande ”slut­be­sikt­nin­gen” på ÅUCS den 23.3.

Man kan förstås tillbringa tiden med att läsa, lösa korsord eller lägga pussel. Läser en del gör vi och löser korsord när vi känner för det, men pusslen som Husse hade med sig från stan i våras ligger fortfarande orörda. Kanske läge att ta i tu med dom?

3 tankar om “Onyttig

Kommentarer är stängda.