Lessnat


Jag har tappat sugen när det gäller fototävlingarna på GuruShots. Tydligen blir jag aldrig Champion trots hög ambition.

Retligt nog är det enda som behövs att bli bland de bästa 10 procenten i en tävling. Men kon­kur­ren­sen är mördande. Alla som har nått Guru-nivå slår mig med hästlängder, både när det gäller motiv och bildkvalitet.

Minns inte längre när jag gick med, men tror bestämt det var i år. 244.975 poäng och 530 utmärkel­ser har jag för all del lyckats skrapa ihop. Dock inte den där 10-procentaren som sagt. ☹

Det har klart framgått att det krävs strategiskt tänkande för att slå sig fram. Tyvärr är jag en bedrövlig strateg så det kan vara en förklaring eller åtminstone en del av den.

En del av bilderna som fått utmärkelser är faktiskt av sämre kvalitet än mina kan jag se. I regel främst bristande skärpa även om motivet kan vara tjusigt eller fascinerande. Men den som tävlar är för­mod­ligen bättre strateg än jag.

Nåväl, jag deppar inte för det. Det var roligt så länge det var roligt. Jag övervägde ett tag att radera kontot, men då försvinner ju också alla mina vinster tillsammans med bilderna, vilket kan kännas tråkigt för dem som följer mig på sajten. Så jag hänger kvar, men begränsar antalet tävlingar jag deltar i och väljer bildteman som tilltalar mig.

Just nu deltar jag i tre tävlingar. När det är sju dagar kvar av tävlingen Nature Photography har jag nått All Star (maxnivå) och fått ihop totalt 3.029 röster för fyra bilder. Om en av bilderna hade fått det röstetalet skulle jag kunna tillhöra pristagarna, men dit är det alltså väldans långt.

Nä, tacka vet jag jobbet som frilansredaktör! Där har jag inga konkurrenter eftersom vi skriver om olika ämnen. 😊

3 tankar om “Lessnat

  1. En nyhet för mig … har aldrig hört talats om detta ens. Kul att du är med! Du är ju nästan proffs som lyckas samla poäng där!
    Inget för mig dock som nöjer mig med bloggen 🙂
    Ha en fin fredag!

    Gilla

Kommentarer är stängda.