Svårt att hinna med


Oj oj oj, vad fort det går! Det känns som om vårblommorna är extra snabba i år. Å andra sidan känns det så varje vår. De senaste dagarnas sol och värme har förstås haft ett finger med i spelet.

Uddens blåsippor börjar blekna så smått, men samtidigt blommar vitsippor, vårlök och de första gull­vi­vorna.

I dag tog jag ”en kontrollrunda” runt tomten och blev aningen överraskad. I en torr backe, granne med barrträden, har en påsklilja bestämt sig för att växa. En annan planta växer i kanten på ”djungeln” nedanför köksfönstret och ser ut att föröka sig.

Det stämmer för all del väl med min ”blomfilosofi”. Blommorna får själva välja var de vill växa, men det innebär att man får se efter var man placerar fötterna och far fram med gräsklipparen!

Ett tag hade jag en idé om att samla alla odlade blommor på ett ställe, men det skulle dom säkerligen inte gilla, så dom får fortsätta växa och föröka sig där dom hittar lämpliga ställen. 😊

4 tankar om “Svårt att hinna med

  1. Gullvivor, allaredan? De är favoritblommor! vid mitt förra pörte blommade de så fint, nu är jag mer mitt i byn o har inte hittat några. Började idag längta efter nässelsoppa, en vårprimörfavorit! Såg nämligen nässlor precis vid vägkanten, Men dom ska man ju inte plocka, jag har ett bra undangömt ställe men där kommer inte solstrålarna in så det är nog för tidigt att leta. Gillar du nässelsoppa? Så trist med pensionärskakan. Men den gick ju att äta o dessutom kom ni på hur ni ska göra nästa gång! GLADA VAPPEN FRÅN PÖRTET

    Gilla

Kommentarer är stängda.