Avskräckare


Idag bröt vi vår rekommenderade isolering för besök i ett par butiker i närområdet. Lyckligtvis har inga smittofall på ön rapporterats än så länge, så det kändes tryggt.

Förutom matvaror och hushållsartiklar (inte toa­papper!) införskaffades en batteridriven avskräckare. Ultraljudet lär inte bita på virus, men väl på möss, råttor, spindlar, loppor, kackerlackor och fästingar enligt förpackningen. Dock ställer jag mig frågande till om insekter verkligen uppfattar ljudet?

På Udden är vi för övrigt positivt inställda till bland annat spindlar, så dom har vi gärna kvar. Dom äter andra insekter – förmodligen också skadeinsekter – binder dammtussarna och hindrar såg­spåns­iso­le­ringen från att drösa ner från otäta taklister.

Det viktigaste var nu inte att avskräcka insekter, utan mössen som härjar på vinden. ”Man kan vanligen märka av effekten efter ca 2 veckor. Fullgott skydd uppnås efter ca 4 veckor” står det i den medföljande instruktionen. Återstår alltså att se om ett par veckor om avskräckaren funkar.

Man kunde ju önska att det fanns avskräckare också för andra ändamål. Till exempel envisa telefon­försäljare, brottslingar, negativa människor, dåligt väder och sjukdomar inte minst. Men såna lär vi få vänta på. 😉

10 tankar om “Avskräckare

 1. Just nu skulle man väl behöva avskräckare för telefonförsäljare. De kommer nog att bli ännu mer ihärdiga nu. Tror bästa platsen att vara på just nu är på en ö.Vi har ödlor här som äter både insekter och spindlar. Ha det så gott.

  Gilla

 2. Men du Uddmor… en gammal saga/myt/sanning från gamla dagar då råttorna var ett större problem.
  Det fanns en man som spelade dragspel och han tillkallades alltid när råttbeståndet inte ville ge sig iväg med vare sig katter eller kvastar. Han anlitades och satt utanför på farstubron och spelade dragspel och till slut kom råttorna fram och han reste sig och gick spelande iväg bort från huset och råttorna följde honom i långa led.
  Har även hört skrönan om att det fanns någon som spelade munspel i samma ärende.
  Det du… kan det ge någon tröst så är det väl bra. Om inte annat så är det trevligt med skrönor från gamla tider 😉 🙂

  Gilla

 3. Lycka till med avskräckaren! Intressant om spindlar. Jag har ingenting emot dem, men att de uträttade så många bra saker visste jag inte. Vilken lycka om det fanns avskräckare för allt annat ont i samhället.

  Gillad av 1 person

 4. Måste göra dig besviken, vi hade en sån mojäng på Utkiken där mössen lever rövare på vintern, men inte hjälpte det ett dugg.

  Gilla

Kommentarer är stängda.