Pippi på lastpallar och annat


Sen några år tillbaka har jag pippi på lastpallar. Igår såg Husse till att jag fick två till. Därmed uppgår totalantalet till ca ett dussin, jag har inte räknat så noga.

Och vad ska jag med alla dom till kan man undra? Svaret är att jag inte vet – än. Det finns ju en mängd idéer, allt från möbler till odlingslådor, men som sagt, än så länge vet jag inte.

Störst nytta gör några pallar i vedlidret för när­va­ran­de. En god vän tipsade mig för några år sen om att rada veden på lastpallar så att luften kan cirkulera i fall veden inte är torr. Det rådet har jag följt.

Om pallarna ska användas som inredning förutsätter det förstås att dom snyggas till. Helst bör dom hyvlas och/eller målas. Såna insatser har jag inte tänkt mig, för min del får dom gärna vara obe­hand­lade.

Men då gäller att dom inte är impregnerade eftersom man utanför Europa använder metylbromid som är skadligt för både skadedjur och ozonlagret läser jag på sajten Vi i villa. EU-pall ska det alltså vara.

Jag har också pippi på bröd. Husse suckar varje gång jag stannar framför brödhyllorna i butiken. Jag har ju tidigare erkänt att jag är en riktig ”smörgåsnisse”. Troligen skulle jag kunna leva bara på smörgås och kaffe.

Förutom eventuella kex och knäckebröd ska det finnas både ljust och mörkt bröd. Det ljusa till frukost och det mörka till lunch­smör­gåsen eller som mellanmål. Till ljust bröd hör allt som är bakat på annat än råg, gärna havre eller korn.

När förrådet i frysen börjar sina skyndar jag mig att fylla på. Och om brödet mot förmodan tar slut grips jag av lätt panik. Bröd, smör, pålägg och kaffe måste det finnas i huset, annars är det nöd.

Jag har pippi på en hel del annat också. Till exempel att spara på gummiband, snörstumpar, knappar och skruvar, men eftersom mina samlingar är undanstuvade i lådor och fack är det ingen som har avslöjat mig. 😀

11 tankar om “Pippi på lastpallar och annat

 1. Då är vi två brödomaner, jag älskar också smörgås vilket nog syns på hela mig. Men jag bakar ofta alla sorters bröd plus surdegsbröd. Sen är jag med i något som kallas Karma via nätet, varje eftermiddag knappar restauranger och typ bagerier in det som blir över för den dagen vilket betyder att de talar om i mitt fall vilket bröd jag kan köpa för halva priset. Så säger jag till maken på väg hem från jobbet att hämta upp det bröd jag har betalt.
  Imorgon ska maken och jag baka beagles för första gången, det ska bli kul.
  På tal om pallar så sa maken att han har pallar under vedtraven på landet, det visste inte jag.
  Kram

  Gilla

 2. Här nere köper vi färskt bröd varje dag. Det spelar ingen roll i hur liten by man bor i alla fransmän ska ha tillgång till färskt bröd varje dag enligt lag. Finns det ingen butik så kommer brödbilen och levererar.
  Vet inte att jag samlar på något speciellt men jag tycker om böcker och lukten av dem.

  Gilla

 3. Ha, ha akta dig för att inte bli en horder på gamla dar, skämt åsido du är nog mer en collector! Har en i hushållet, samlingen får han ha i förrådet, där är smockfullt med pryttlar, enda gången jag går in där är när jag hämtar den långa slangen till centraldammsugaren.
  Lastpallar är riktigt användbara, då vi var i Albanien gjorde dom ett helt möblemang på uteplatsen på hotellet.
  Va olika vi blir, själv äter jag mindre bröd, nuförtiden, svårt att hitta nåt som smakar bra, i Malmö har dom riktigt gott surdegsbröd med god hård skorpa. Men har en gubbe som inte skulle överleva utan bröd och charkuterier. Själv är jag tokig i ägg i alla former och potatisrätter, mums.

  Gilla

 4. Tack för jättebra tips om lastpallar! Jag har två st som jag bara vill bli av med. Nu ska jag fixa till och använda dom i stället.

  Gilla

Kommentarer är stängda.