90, 112 och 114


Om jag släktas på kvinnorna i min närmaste släkt kan jag i bästa fall bli 85-90 år gammal. Än så länge känns det långt dit, men ju äldre man blir, desto fortare går åren känns det som.

För en stund sen slog det mig att min biologiska mor skulle ha fyllt 90 idag. Igår städade jag bort alla handlingar som jag arkiverade under hennes sista sjukdomstid. Bland dem låg också dödsannonsen som Hufvudstadsbladet inte godkände eftersom den innehöll bild på henne. Annonsbladet godkände den däremot.

I morgon är det den 28.10. Om min fostermor levde skulle hon fylla 112. Bilden togs julen 1983, hon var då 76 år. Jag har också haft en bild på henne när hon fyllde 91, men den har jag slängt. På den var hon inte längre sig själv upp­levde jag. Demensen hade satt sina spår. Den 21 januari 1999 dog hon.

Sen är det bara några dagar till mormors födel­se­dag den 4.11. Om hon levde skulle hon fylla 114. Hon var två år äldre än sin syster, min fostermor, och dog vid 86 års ålder.

6 tankar om “90, 112 och 114

 1. Din mamma var vacker med stark utstrålning på den bilden. Min mamma är född -33 och lever ännu, boende på ett hem som du kanske har läst. Hon har det för det mesta väldigt bra, så bra man nu kan ha det sittande i rullstol, beroende och mer förvirrad vissa dagar än andra. Själv tänker jag inte så där längre, att mitt livsålder skulle påverkas av min mammas och mormors. Med en transplanterad njure så kan livet visst bli långt och jag vill vara naiv och tänka mig fram till 80, då tar jag i och hoppas. Mest för allt jag vill hinna med med mina barnbarn …
  Ja, låt oss slå på stort, varför inte sikta på 100 år, frisk och kry i både knopp och kropp, det du! 🙂 Kram

  Gilla

  • Telomererna blir ju kortare för varje år så det är ingen idé att spekulera. Om man skulle bli 100 är det inte säkert att man vet om det. 😀

   Gilla

 2. Fantastiska kvinnor du har haft runt dej ❤ Jag är adopterad så man vet inte vilka överraskningar som kommer men min adoptivfamilj hade riktiga krutgummor också så kanske det smittar 😀 Ha det gott

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.