Marknad i Kärra


KBBRs marknad

Idag gick Kärrabuktens byaråds (KBBR) sommarmarknad traditionsenligt av stapeln kl 10-13 i Kärra. Antalet medverkande tycktes mig färre än för tre år sen då jag deltog förra gången.

Till all lycka slog väderprognosen fel, vi slapp regn, och frös gjorde vi inte heller. Delvis beroende på att Dragsfjärds hembygdsförening hade förmånen att få stå i arrangö­rens tält som var försett med både tak och väggar.

Mitt uppdrag var att tillsammans med vice ordföranden sälja kaffe/te/saft och hembakad bulle från 11:30-13:00, så uppdraget var verkligen inte betungande. Vi avlöste våra två kolleger som hade tjänstgjort första halva tiden. Ja, och så ingick förstås att städa undan efter oss, men det var fort gjort.

Med tanke på hur många andra aktiviteter som pågick samtidigt på ön var vi nöjda med antalet kunder och bidragen till kassan. Faktiskt lyckades jag värva en ny medlem också.

Under några korta pauser passade jag på att understöda de andra medverkande… Arran­görens lotteri gav ingen utdelning, men jag fick ett par tröstpris som jag verkligen uppskattar!

Med mig hem hade jag också smörgåsrulltårta, jordgubbar, rökt korv och ett par yllesockor. Allt utom möjligen yllesockorna var lokalt producerat. Det gäller att hålla pengarna på ön tycker jag och många andra. 🙂