7.6 – Påfyllning


Jag har haft ett givande samtal, firat en namnsdag, 205 års födelsedag och blivit inspirerad.

KreativtGivande samtal
Igår hade jag ett långt och mycket givande tele­fon­sam­tal med en tidigare styrelseledamot i Dragsfjärds hembygdsförening. Vad härligt det är med människor som har kreativa idéer och som är villiga att engagera sig!

Firat en namnsdag
Vid lokal tid för eftermiddagskaffet infann jag mig hos f d ”bonuspappan” som hade namnsdag igen. Om jag minns rätt hade han det i fjol också? 😉

Förutom äldsta dottern (Draken/Tvillingen) var jag första gratulanten så jag fick snällt vänta tills det dök upp fler kaffedrickare. Så småningom samlades ett knappt dussin på verandan. Nuförtiden har folk så mycket för sig så dom har ingen koll på kaffetiden.

Jag var inte bara först, utan också sist för ovanlighetens skull. Dels för att det kändes trivsamt och möjligen också för att det var trevligt att prata med människor i stället för bara med Mia?

Firat 205 års födelsedag
Den 7.6.1811 föddes Erica Lindroos i Laxvik i Dragsfjärd. Idag firade vi hennes 205-årsdag i sam­band med att en av hennes ättlingar hade bokutgivning i Labbnäs. Bokens titel är Erica från Dragsfjärd och skriven av Leif M Andersson.

Erica-bokFörfattarens avsikt med boken var att belysa det pedagogiska tänkandet I Åbo under första hälften av 1800-talet. Tack vare en liten text i en av kom­mu­nions­böcker­na stötte han på Ericas namn, vilket ledde till att den digra släktutredningen också ingår i boken.

I den lilla gruppen åhörare fanns fler som på långt håll var släkt med Erica så presentationen blev extra intressant. Det framgick också att flera av hennes systrar hade arbetat som pigor i vår by.

Det ska verkligen bli intressant att läsa boken! För övrigt den första i min ägo med författarens egenhändiga signatur. 🙂

Blivit inspirerad
Utöver bokpresentationen fick jag dessutom påfyllning av annat slag. I publiken satt flera damer från gruppen Lustläsarna som träffas en gång per månad i Dalsbruks bibliotek för att dela med sig av en bok man läst.

Den gruppen har lockat mig tidigare, men dag och tid har kolliderat med andra åtaganden, oftast mina kurser. Men i höst ska jag göra ett allvarligt försök att hänga på om Vuxeninstitutet fort­fa­rande erbjuder möjligheten.

2 tankar om “7.6 – Påfyllning

Kommentarer är stängda.