24.4 – ??? (har glömt vilken rubrik jag tänkte mig?)


Memman är slut, Udden har haft aprilväder, jag retar mig på Museiverket och har minnesluckor.

Memman slut
Igår kväll var jag sugen på nåt gott och hade turen att hitta resten av memman i kylskåpet.  Den hade torkat betänkligt, fast det är inte så konstigt med tanke på att bäst före-datumet var den 23.3.

Konstigare är ju att den inte hade möglat, men nuförtiden tillhör det sällsyntheterna. Nästan allt vi förtär innehåller konserveringsmedel. Den här gången var det E202 (kaliumsorbat) ser jag på locket.

HagelAprilväder
Idag gjorde vädret verkligen skäl för namnet april­väder. I morse sol, vid lunchtid mulet, sol igen halv två och en kraftig hagelskur strax efter halv fem. Hagelkornen såg ut som popcorn när dom studsade på marken och Mia fann för gott att söka skydd längst in på trappan.

Efter det vankades regn så vi kan då inte klaga på enahanda väder. Snarare väderlek.

Dåligt av Museiverket
Det är ju för bedrövligt att Museiverket inte orkar se till att alla länkar på svenska fungerar… Jag ville läsa om bronsåldern idag för att få en uppfattning om var och hur landet var bebyggt på den tiden men kom bara till ”404 sidan finns inte”. Jag fick nöja mig med stenåldern. Grrr.

404Jag framförde givetvis klagomålet på deras Respons-sida men hyser inga större förhoppningar om att få nån återkoppling eftersom jag skrev på svenska. Våra myndigheter verkar anse att dom har rätt att strunta i § 17 i grundlagen. 😦

Minnesluckor
Då jag vaknade i morse hajade jag till när jag fick syn på min tumnagel. Den var grön. Jag hade redan glömt att jag på skoj målade naglarna gröna igår kväll.

Grön tummeI brist på gröna fingrar får man nöja sig med gröna naglar. Efter att jag hade diskat var färgen redan delvis bortsliten så nu har dom ”standardfärg” igen.

Jag hade också glömt att ladda upp april månads bilder till webbalbumet och lägga till länken på bloggen. Men nu är det fixat.

När jag bar upp gårdagens pappersinköp på vinden i efter­mid­dags hittade jag  en obruten förpackning med 42 rullar toapapper! Den hade jag så klart också glömt.

Antalet rullar är därmed 106 st. Jag är med andra ord garderad även om jag skulle råka drabbas av svår och lång­varig diarré.

Och så klart stängde jag in Mia på vinden när jag var klar. Igen en gång. Jag såg att hon sprang upp men glömde kolla om hon var kvar när jag gick ner igen. Som tur hade jag ett nytt ärende nån timme senare så hon fick komma ut.

Tror bestämt jag behöver öka dosen av vitamin B12 och börja inta mera lecithin. :-/