1.8 – Besök och demenssymtom


Jag har levt på gröt, haft besök, klippt gräs, förlagt tidningen och bjudit på udda utsikt och jultårtor.

Levt på gröt
Jag börjar tro att jag har mask… Jag är hungrig var tredje timme?! För att hålla hungern i schack be­slöt jag koka havregrynsgröt i förrgår och hävde i chiafrön för att göra den extra nyttig. Tre timmar senare var jag hungrig igen. Mysko.

GrynEnligt receptet på grynpaketet kokade jag två portioner, men dom har räckt till fyra måltider så det kanske är så att jag äter för små portioner? Men man ska ju inte äta tills man är mätt, utan tills man inte längre är hungrig sägs det?

Besök
Igår hade jag två besök. Det första utgjordes av en gammal skolkamrat som också är bloggläsare och vägandelsägare.

Som vanligt var jag ännu i morgonrocken när det knackade på dörren efter lunch. Jag blev rätt för­vånad då jag såg vem som steg in. Honom har jag aldrig sett på Udden tidigare, åtminstone inte vad jag minns? Det är också några år sen vi pratades vid senast.

Besöket blev inte så långvarigt, men vi hann ändå avhandla miljöfrågor, byråkrati, hälsa och skillnader mellan Sverige och Finland. Dessutom hann väglaget få årets första vägavgift. Ett både trevligt och effektivt besök således.

Lika trevligt, men inte fullt så effektivt, var sommargrannen psykologens besök på kvällen. Över var sitt glas destillerad dryck ventilerade vi sjögräsförekomsten, udda drömmar och kvällens teve­program.

GräsklippareKlippt gräs
Igår kunde jag äntligen klippa gräset. I förrgår ”räddades” jag av en kort regnskur just som jag hade konstaterat att gräset hade torkat upp efter nattens regn. Under juli har Udden fått 93 mm, så växt­lig­he­ten är extra frodig.

Förlagt tidningen
I morse drabbades jag av demenssymtom. På vägen till postlådan för att hämta tidningen kom jag på att jag skulle ta bort vissna digitalisstänglar och plocka in fräscha blommor. När jag var klar med blompysslen kunde jag inte hitta tidningen nånstans. Varken ute eller inne. Helt oförklarligt vart den hade kunnat ta vägen?

Till slut knallade jag till postlådan och lyfte på locket. Och si, där låg tidningen! Jag hade alltså aldrig hämtat den. Skrämmande. Och värre lär det bli förstår jag. :-/

Udda utsikt och jultårtor
Idag fick vi en sommardag igen. Jag tror bestämt det är minst den femte i ordningen. Solen värmde skönt bara man inte satt i blåsten. Tack vare vind­riktning och omgärdande buskar gick det bra att sitta i bersån.

JultårtorUtsikten var däremot lite tveksam – i synfältet sågs mina underkläder hänga på tork. Men ”tebesöket” klagade ingalunda.

Inte klagade han på tilltugget heller trots att det kanske inte är så vanligt med jultårtor så här års? Dom smakade precis lika bra som i julas. 🙂