5.3 – Skojigt


Igår hade Udden aprilväder, idag har jag fått post från Hong Kong och inlett vårstädningen.

Aprilväder
Igår morse var det vitt på marken då jag drog upp rullgardinen, men ”nedfallet” övergick snart i en varmare form. Helt klart aprilväder.

Hong KongPost från Hong Kong
En brun provpåse fångade min upp­märk­sam­het när jag tömde postlådan idag. Jag räknade snabbt ut vem som var avsändare, men ack vad jag bedrog mig! Påsen var poststämplad i HongKong!?

Jag kunde för mitt liv inte komma på vad jag nu hade shoppat? Än mindre klok blev jag när jag läste tulldeklarationen på baksidan: Adapter stod det i handskrift. Jag var bomb­säker  på att jag inte hade beställt nån adapter från Hong Kong – vad var detta?

När jag öppnade påsen såg jag att den hade öppnats och förslutits på nytt, men det kunde ju tullen ha gjort räknade jag ut. Så vad var det i påsen då? Jo, där låg färgpatronen jag beställde från Zas Data i förrgår. Dom finurliga killarna behagade skämta med mig. En rolig början på dagen. 🙂

Vårstädningen inledd
Idag har vi som omväxling fått njuta av värmande sol och tidvis blå himmel, fågelkvitter och svaga vindar. Efter lunch inleddes operation vårstädning. På tomten givetvis. Inomhus är det inte så noga och alls inte lika roligt.

Mia kollarPå ett par timmar hade jag fyllt skräptunnan och snyggat till hela ena sidan av ”infarten”. Vingslagen från svanparet som flög över sjön för att spana efter isfritt vatten hördes tydligt. Solen värmde skönt på rumpan och det doftade gott av våt jord och multna löv.

Mia höll koll på mig från solstolen i verandan där hon låg, men var genast med på noterna när jag frågade om hon skulle följa med till stranden. Hon såg något snopen ut när det inte längre fanns nån is att gå ut på, den har redan smält bort i strandkanten och runt bryggan.

Efter att jag hade fotat diverse vårtecken och Mia tagit sig en klättertur gick vi in och fick mat. Många fler såna dagar ser vi fram mot. Våren är överlägset bästa årstiden för min del. 🙂