10.2 – Tacksamt


Jag har lyckats avhjälpa ett problem, skickat nya sammandrag och ser med spänning fram mot morgondagens ÅU.

Avhjälpt problem
Efter att jag nyss hade kommit hem igår kväll ringde en förtvivlad herre. Webbläsaren upp­trädde besynnerligt och han kom inte åt sitt FB-konto. Det senare problemet löste vi per telefon – det gäller att stava lösenordet rätt, men det andra bad jag honom återkomma om idag.

Sjuk datorUnder förmiddagens samtal drog jag den slutsatsen att jag kunde hjälpa honom på distans, men var tvungen att ge upp efter ett tag, de inställningar jag pratade om existerade inte på hans dator. Efter­som jag var fullt sysselsatt med förberedelser för lördagens styrelsemöte bad jag honom ta med sig datorn och komma till Udden efter klockan två, vilket han gjorde.

För att göra en lång och omständlig historia kort, kunde han åka hem tillbaka efter två timmar. Då var en system­åter­ställ­ning och ominstallation av webbläsaren genomförda plus kontroll att allting fun­ge­ra­de som det brukar. Därmed sparade han in en t/r-resa till Kimito, respektive kostnaden för fel­sök­ning och arbetstid à ca 70 €. Å andra sidan hade en tekniker förmodligen fixat problemen på tio minuter…

Innan han gick tackade han och frågade som vanligt vad han var skyldig? Och han la inte till ”om jag är skyldig nåt”. 😀 ”Betala det du tycker det är värt” fick han som svar. ”Då ska jag göra det” lovade han. Trevligt med kunder som vill göra rätt för sig.

Nya sammandrag
Efter diverse arbetsinsatser från fyra personer finns nu båda svenskspråkiga sammandragen översatta till finska från förra onsdagens vattenevenemang. För att slippa hålla reda på vem som fått vad, har jag skickat jag hela rasket på nytt till åhörarna.

Därmed sätter jag punkt för efterarbetet, utom när det gäller kostnadsfördelningen och arbets­grup­pens uppföljningsmöte. Vi ska faktiskt unna oss en god middag ”på lokal” – det är vi värda!

Spännande
Gårdagskvällens kurstillfälle var det sista för styrelsekursen. För första gången i mitt liv fick jag upp­leva att pressen var närvarande på en av mina kurser… ÅUs lokalredaktör deltog på initiativ av kurs­del­tagaren som skickade skriftligt beröm.

TulpanbukettRedaktören skrev flitigt noterade jag och strax före kaffepausen fotograferade hon den lilla ceremonin då en av de ”herrliga” deltagarna överräckte en vas med en jättebukett av tulpaner som tack för en trevlig och givande kurs. Det värmde ett gammalt ärrat hjärta må ni tro och egot njöt i fulla drag över uppmärksamheten.

Dessutom blev jag förärad en handgjord smörkniv i trä med texten Västanfjärd. Inte alla som äger sån vill jag påstå, speciellt inte en som är gjord av den äkta maken till byarådets sekreterare. Jag kanske fick den för att jag skojade och sa att jag funderar på att flytta till Västanfjärd? Förutsättningen var dock att jag kan ta med Dragsfjärden som flyttgods. 😀

Redan vid 22-tiden hade redaktören knackat ner sina anteckningar och skickat ett textförslag som idag på förmiddagen godkändes av alla berörda. Så i morgon kanske får vi se resultatet. Spännande värre. 🙂