4.9 – Sötebrödsdag och förberedelser


Gårdagen blev en bokstavlig sötebrödsdag, idag har jag förberett morgondagen.

Sötebrödsdag
Efter lunch igår åkte jag först till butiken och sen till min ryska bekant för att om möjligt få fart på hennes datormikrofon. Det visade sig att den visst fungerar, men hörs väldigt dåligt i Skype trots att ljudnivån i Windows är ställd på max. I Skype för Windows 8 kan man inte justera den separat så jag rådde henne att köpa en extern mikrofon.

Kaka 2När ärendet var avklarat erbjöds jag sallad som jag tackade nej till. Det resulterade i att en maffig tårta och kaffe serverades i stället. Som vanligt tog den sociala samvaron längre tid än nyttoärendet. 🙂

En halvtimme efter att jag hade kommit hem, parkerade Grisen/Tvillingen som avtalat. Hon kan inte delta i morgon så vi enades om att hon skulle komma igår i stället.

Det fina och varma vädret medgav servering i bersån. Till teet fick vi en liten bit av både morots- och citronkaka inköpta från Rosala handelsbod. Tårta till lunch och kaka till middag är nog inte nyttigt men just igår blev det så. För att uppväga blev kvällsmålet nyttigt i stället.

Förberett morgondagen
I morse sov Mia till kl 5.40, sen såg hon till att matte vaknade och släppte ut henne. En knapp timme senare ville hon in tillbaka och kom faktiskt och la sig i sängen och somnade. Fyra timmar senare klev vi väl utvilade upp till ett strålande väder och sommarvärme.

Nya skorstenen 2Resten av dagen har jag tillbringat med förberedelser för morgondagens stora evenemang, skor­stens­in­vig­ningen. Champagnen ligger på kylning, bordduk är utprovad, vedbäraren står redo för eventuella medhavda klabbar och (nästan) alla ”störande element” är undangömda. Enligt prognosen blir morgondagens väder som idag, så dom som kommer tidigt vill säkert sitta i bersån, men ”södra salongen” är också i besöksvänligt skick.

Nu är frågan om jag också ska placera ut stolar så man kan sitta ute och beundra skor­ste­nen? För att se den måste man nämligen gå halvvägs till avloppstanken och trängas med nässlor och tistlar, men det är ju inte särskilt trivsamt.

Vi kanske kan nöja oss med att titta på den i samlad tropp och skåla för den? Då måste den väl bli glad? 😀 Varken sotaren/konstruktören eller plåtslagaren hade möjlighet att delta så vi får höja en skål för dom också, det har dom verkligen gjort sig förtjänta av!