23.5 – Härligt


Jag har haft kaffegäster i bersån, mätt vattentemperaturen, fått fiskpastej och klorofyllbehandling.

BrygganKaffegäster i bersån
Igår hade jag kaffegäster och blev förärad ”Pink kisses” – en kruka med mininejlikor som jag så småningom ska plantera bara jag hittar en plats att stoppa ner dom på. Vädret var lika fint igår som idag så självfallet satte vi oss i bersån med våra kaffemuggar och njöt av värmen och solen medan vi avhandlade ditt och datt.

Mätt vattentemperaturen
När gästerna hade gått gick jag ner på bryggan och kollade vattentemperaturen. 19° börjar ju närma sig badtemperatur. Idag kanske 20-strecket passerades men jag har inte kollat.

Påbörjad klorofyllbehandling
Framåt halv sju baxade jag ut gräsklipparen. Nu skulle gräset äntligen klippas! Jag hade precis hunnit klippa en sträng då en ”Hästens” bil körde uppför backen.

Det var fortfarande skönt utomhus så vi satte oss på trappan och intog kaffe och glass medan vi pratades vid. Vi kom fram till att det var ett år sen vi senast hade träffats trots att vi faktiskt bor i samma by.

När han hade åkt hade daggen redan lagt sig och min arbetslust var som bortblåst, så jag baxade in gräsklipparen tillbaka i boden och värmde middag i stället.

GräsklipparePå förmiddagen idag tog jag nya tag. När jag var klar med ”överdelen” på tomten och hade förflyttat mig till den nedre delen kom fru grannen. Hon var less på att sitta inne och jobba så hon hade be­stämt sig för att ta en liten bensträckare och en titt på min blommor.

Jag tog genast chansen att få paus så vi satte oss i skuggan på trappan. Termometern visade redan 22 grader och jag var svettig och törstig efter ”motions­passet.”

Fiskpastej
Medan vi satt där dök Vik Husse upp. Han hade aviserat sin ankomst tidigare så jag var beredd på besöket. ”Vill du ha en burk rökt fiskpastej?” frågade han när han ringde och sånt säger man ju inte nej till så jag sa att han var välkommen när han kom.

Fru grannen kände sig klar för en ny dust med sina arbetsuppgifter och lämnade oss kort därefter. Vik Husse blev också välkomnad av Mia och fick en macka och en mugg te innan han gav sig av.

Fortsatt klorofyllbehandling
När han hade åkt fortsatte jag med gräsklippningen. I vanliga fall klipper jag tomten i två omgångar men nu var gräset toklångt överallt så det var bara att hugga i.

Gröna fötterVid femsnåret var jag äntligen klar och ingen av dom tre grodorna som jag skrämde i väg hade blivit skadad tack och lov. Slänten ner mot sjön antog ett höstaktigt utseende bortsett från äppelträdet som är översållat av blommor.

Allt grönt försvann och dom torra eklöven kom fram igen. Jag kunde ju ha ställt upp klipphöjden men eftersom jag redan hade börjat ville jag inte ändra. Snart nog blir det grönt igen.

Allt det gröna hade i stället flyttat över till mina fötter. När det är så här varmt tycker jag det är skönast att klippa gräset barfota, vilket sätter sina spår förstås.

Jag vet att det finns dom som säger att det är farligt att klippa gräs barfota, men jag kan för mitt liv inte begripa på vilket sätt? Man går ju bakom gräsklipparen, inte framför? Med min gräsklippare är det stört omöjligt att klippa av sig tårna, motorn stannar ju bums om jag släpper taget om vad-den-nu-heter som jag måste hålla intryckt.

Nu ska jag strax skrubba av mig klorofyllet och njuta av kvällssolen på trappan. Härligt med sommar­väder i maj. 🙂

6 tankar om “23.5 – Härligt

  1. Gröna fötter, eller snarare grågröna fötter är bekanta för mig som gärna går barfota om sommaren. Om man bara inte ska gå på någon tillställning som kräver oklanderliga fötter går det helt bra. Men det brukar vara svårt och ta tid att få dem helt rena.

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.