31.3 – Människovänligt


Igår var jag jättepoppis, idag har jag bytt grejer, fått en ny hamngäst och blivit bjuden på bröllop.

Jättepoppis
Ibland kan det gå flera dar utan att jag ser eller hör en levande själ utom Mia, men igår var jag jätte­poppis. Vid halv tolv-snåret hördes en försynt knackning på köksdörren så jag hojtade ”kom in” som vanligt. Jag var nämligen på sluttampen med morgontoaletten och befann mig i nordvästra delen av huset. För den som inte vet hur mitt lilla hus ser ut på insidan, kan jag nämna att badrummet ligger ca tre meter från köksdörren. 😀

PoppisJag hörde att det gläntade på dörren och en röst som frågade: ”Are you decent?” Ah, det var byns invandrare förstås. Efter att ha sett mig i morgonrock en gång frågar han alltid numera om jag är anständigt klädd innan han kommer in. Morgonrock räknas tydligen som halvnaket.

Jag talade om att jag var i badrummet och skulle ansluta om ett ögonblick. Finkänslig som han är, gick han ut och satte sig i bersån tills jag visade mig i påklätt skick och bad honom stiga på.

Cirka tre timmar senare hade vi pratat klart och han var på väg att gå då telefonen ringde, så jag vinkade hej då och svarade. I andra änden var Trollkarlen som undrade om jag var arg på honom eftersom han inte hört av mig på länge? Jag försäkrade honom att så ingalunda var fallet och på­minde honom om att han senast vi pratades vid hade sagt att han skulle komma och hälsa på, så jag såg ingen anledning att ringa eftersom jag tyckte det var han som hade bollen. Det hade han glömt så klart. Tur man inte är ensam om att vara ”gamal å haamlot”. 😀

Efter överenskommelse om ett sammanträffande och avslutat samtal tog jag äntligen i tu med träd­gårdsarbetet. Missförstå mig rätt, jag hade absolut inget emot att bli förhindrad! Som jag tidigare nämnt, går människor före allt annat om det är inte är en akut-katastrof-situation.

Ett par timmar senare dök sommargrannen psykologen upp glatt hejande. ”Jasså du är hemma” fastslog hon. Ett par gånger tidigare har jag varit borta påpekade hon så det var ett tag sen vi sågs.

Hon satte sig på marken och såg på medan jag krattade under tiden vi pratade, men blev inte så långvarig för hon skulle befria sina pelargoner från vintervilan sa hon.

Tre personer som tänkte på mig samma dag var ju lite ovanligt, men himla roligt förstås. 🙂

Bytt grejer och ny hamngäst
Vid ganska exakt samma tid som igår och i exakt samma situation knackade det på dörren idag, men till skillnad från igår kom besökaren in utan att ställa några frågor. Jag hörde en kvinnoröst som pratade med Mia och trodde först det var fru grannen, men hörde sen att rösten tillhörde Nemos och Siris matte.

Utemöbler 2För ett tag sen föreslog hon ett byte: ett kakfat i samma serie som mina rosenmuggar mot mina gamla trädgårdsstolar. Det hade jag ju glömt (i min tur), men tyckte det var ett alldeles utmärkt förslag så vi bytte grejer.

Jag blev också av med mina två jultallrikar och tillhörande förrättsdito. Det visade sig att hon gärna ville komplettera sina befintliga. Helt perfekt, då behöver jag inte bjuda ut dom på Bytesbörsen som jag hade tänkt.

Det blev också tal om strandplats för familjens kajak. Jag föreslog genast en hamnplats i min strand, så vi gick ner och tittade. Förslaget föll i god jord och efter att jag hade försäkrat att jag inte skulle bli störd av ”trafiken” kom vi överens om att kajaken får en ny plats.

Inbjudan till bröllop
Sent i eftermiddags kom herr grannen junior gående nerför skogsstigen. Han hade i uppdrag att över­räcka post i form av ett silverfärgat kuvert från sin syster. Jag gissade rätt med en gång, det stundar till bröllop.

Senast jag fick en bröllopsinbjudan var för sex år sen om jag minns rätt? I min ålder är det betydligt vanligare med begravningar, så det var en trevlig överraskning! 🙂

4 tankar om “31.3 – Människovänligt

 1. Tack för ett gott skratt.
  Jag brukar säga att det är lättare att umgås med blommor än människor och dessutom behöver man inte gå på deras begravningar. Fast visst kan det vara ledsamt som när mitt fina äppelträd plötsligt en vår bestämde sig för att vara död.

  Gilla

  • Roligt att jag fick dig att skratta. 🙂 Instämmer helt om det där med att umgås! Lessamt med ditt äppelträd… Även i naturen är död en del av livet.

   Gilla

 2. Det är perfekt att bli av med saker man inte riktigt vet hur man skall bli av med och få något man gillar, kanon.
  Just nu funderar jag på hur jag skall bli av med en snygg dubbelgarderob med spegeldörrar som ingick i köpet här, men som i mitt tycke tar på tok för mycket plats i gästrummet och där vi har skyfflat in allt som vi egentligen inte behöver.Det blir väl Blocket men gillar inte att ha kreti och pleti i huset…………

  Gilla

  • Oj, just en sån garderob som jag alltid önskat mig! Men dess värre får den inte plats på Udden. Fast jag kanske kunde slänga ut sängen? 😀

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.