Rosvård


Beskärning

Idag var det dags att beskära rosorna, ta bort allt gammalt gräs runt om och kratta bort löven. Sen på med hästgödsel och kvistkross. Håll med om att det är en viss skillnad!

Herr och fru doktorn kom gående förbi under tiden jag höll på. Fru doktorn var bestört över att jag klippte ner rosorna så våldsamt, men jag hänvisade till min f d granne som har sagt att dom tål det. Det vet jag förresten av tidigare erfarenhet.

En försommar hade jag gräsklipparhjälp och när jag kom hem på semestern konstaterade jag att rosorna också hade blivit överkörda med gräsklipparen. Men dom blommade lika fint som vanligt trots den omilda behandlingen. 🙂

Så här ser dom ut (se nedan) när dom står i blom och doftar alldeles ljuvligt. New Dawn säger fru doktorn att dom heter och det stämmer nog. Helt makalöst att tre av dom står sig ännu efter alla dessa år. Om jag minns rätt, planterades dom i början av 70-talet.

Ros