24.3 – Snart likfritt


Starten på dagen blev dyster, jag har styckat lik och fått stryk.

Dyster start
Det fantastiska vädret till trots blev starten på dagen dyster – jag hade ingen tillgång till internet. Sånt kan ju verkligen förstöra humöret. 😉

KvisttuggNär jag ringde och felanmälde fick jag veta att det var ”ett allmänt fel” och att man i Salo jobbade på att lösa pro­ble­met. Inom en timme fungerade allt igen så jag kunde andas ut och läsa mejl och kolla FB som vanligt.

Styckat lik
Förmiddagen gick åt till diverse administration och kommu­ni­ka­tion, men efter lunch tog jag på mina Snickers och forslade ner kvisttuggen till ”avverk­ningsplatsen”. Liken bestod alltså av kvistar efter trädfällningen.

”Likstyckningen” gick som en dans! Ett rent och skärt nöje att jobba när man inte behöver göra annat än mata i kvistar. Den stackars tuggen kved lite mellan varven när jag plågade den, men för det mesta spann den belåtet.

LassInnan jag slutade för dagen var jag uppe i ca 80 l (två skottkärrslass) kvistrester. Mer än hälften av kvisthögen är borta, om jag hinner i morgon fixar jag resten.

Stryk
Och hur jag än bar mig åt, lyckades jag inte mata i elkabeln, inte ens skada den på nåt vis. 😀 Däre­mot fick jag en del stryk av små­kvistar som snärtade mig i huvud och ansikte tidvis när jag stod för nära. Antagligen som straff för att jag har mördat deras ”urmoder”.

2 tankar om “24.3 – Snart likfritt

  1. Häftigt start på dagen du hade. Har själv dreglat efter en ”kvistkvarn” (heter det så?) i många år. Har förstått att man skall köpa en dyrare variant för att de billiga är helt värdelös. Det har liksom blivit för jag har inte orkat ta reda på.

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.