19.3 – Från adressater till videkissar


Jag har koll på adressater och parabener, är referens och har städat lite trots snön. Kissar pryder bordet.

Koll på adressater
Enligt Itella finns det totalt 2.127 svenskspråkiga adressater på Kimitoön. Jag fick en strålande idé på förmiddagen igår och bad Itella om pris för utskick till alla postnummer på ön. För utskick på mindre än 15 g betalar man 0,176452 €/st, så det var inte så blodigt tycker jag, men det är ju inte jag ensam som bestämmer.

Parabener
AV-produktJag har i många år anlitat ett företag som säljer Aloe Vera-produkter för att aloe sägs vara så bra. Fast nu vill jag inte ha en av deras produkter längre – fem(!) olika typer av parabener ingår i den.

Det finns ju andra konserveringsmedel som är mindre skadliga, så varför inte använda dom i stället för att riskera hormon­störningar i kroppen? Usch vad dåligt av ett företag som profilerar sig som hälso­främjare. 😦

Referens
I förmiddags blev jag uppringd av en dam som sa att hon jobbar på Jämtlands läns landstings be­mannings­enhet i Östersund. Jag var helt ställd… Vad i hela friden ville hon mig?

Hon fortsatte med att tala om att en för mig bekant person hade sökt jobb hos dom och angivit mig som referens. DÅ ramlade polletten äntligen ner. Det hade jag ju lovat vara för länge sen men redan glömt förstås.

Eftersom jag anställde personen i fråga på dåvarande Consensus kompetensutveckling och bara hade gott att säga om henne, vidarebefordrade jag förstås mina omdömen. Jag påpekade dock att det är nästan tio år sen jag hade med henne att göra, men avslutade samtalet med att säga att jag tror att hon blir nöjd med henne som medarbetare. Hoppas hon får jobbet!

HalvstädatStädat
Lagom tills jag hade rustat mig i arbetskläder och plockat fram lämpliga verktyg gick solen i moln. Lustigt fenomen som inträffar ganska ofta har jag märkt, undrar vad det beror på? 😉

Jag har retat mig på torrt gräs och döda växt­rester som spretar på avloppsröret så jag beslöt städa bort dom. Dess värre visade det sig att ena sidan var snötäckt, så städningen blev bara halvgjord.

Men jag hittade utan problem mer som behövde åtgärdas. Nyponbusken på västra sidan om huset skulle bort och en ungbjörk stod olämpligt, några syren- och plommonkvistar hängde för långt ut, den vissna ormbunken vid husknuten behövde tas bort, etc, etc.

Jag blev glatt överraskad av att hitta polarrosen på ett nytt växtställe. Troligen följde en del rötter med då avloppstanken täcktes med jord 2008 och nu har den tagit sig. Spännande att se om och när den blommar.

Kissarna trängs
Som avslutning på arbetsdagen gick jag ner till strandkanten för att plocka videkissar. Visst är det märkligt att dom finaste kvistarna alltid är så långt bort och högt upp att man inte når dom? Efter lite trixande fick jag i alla fall i hop en liten bukett som pryder köksbordet.

Mia inspekterade buketten omgående men verkade tycka att den kan få stå där. Hon gick och satte sig på sin vanliga utkiksplats i stället för att angripa ”inkräktarna”. 🙂

Kissar