9.3 – Nästan otroliga fynd


Jag har gjort både antika och nya fynd, fått napp på cocktailglas, fungerat som ordförande och undertecknat vård­testamentet.

Antika fynd
Igår gjorde jag antika fynd i skafferiet. I samlingen ingick pulversoppor, kryddblandningar och dipp­såser från år 2000 t o m 2011. Det säger en del om hur ofta jag städar mina skåp. Enda orsaken till att jag ”fyndade” just igår, var för att jag behövde mer plats. Inte så konstigt att det blir trångt med tanke på städintervallen. 😀

Nytt fynd
Det är inte så dumt att kunna sitta hemma på Udden och inhandla nya utemöbler på en sön­dag… I förmiddags fick jag för mig att jag skulle kolla vad plastrottingmöbler betingar i pris.

RanuaMina befintliga trädgårdsmöbler härstammar nämligen från 80-talet och börjar bli rätt så skrangliga. Dessutom är jag urless på den (fula) bruna färgen så jag hade planerat måla om dom, men kom alltså på bättre tankar.

Jag började med att kolla öns lokala leve­ran­tö­rer, men hittade inget jag gillade. Nåt jag gillade visade sig kosta långt över 500 € och hade soffbord, så det föll bort. Den summan hade jag inte tänkt punga ut med. Men bland sökresultaten fanns också Veken kaluste och ett par lämpliga möblemang i önskat material till halva priset. Perfekt!

Jag slog till på direkten. 298 € för fyra stolar och ett bord inklusive hemleverans – det måste väl vara ett fynd? Frakten kostade 49 €, vilket lät lite mastigt ända tills jag kollade var firman ligger. Då insåg jag att kostnaden var väldigt rimlig. Veke håller till i Lappland, i Ranua närmare bestämt (se bilden). Undrar om han ångrar sig när han ser mitt postnummer? 😀

Napp på cocktailglas
Snart kan man få sig en Dry Martini i rätt sorts glas på Udden! Tack vare att min f d klasskompis läser bloggen erbjöd han mig att få överta hans gamla cocktailglas. Suveränt! Då finns det ju historik i glasen även om dom är tomma.

Enligt bilden han skickade blir jag jättenöjd med modellen. På tisdag får jag se dom ”live” när jag hämtar dom. Han och sambon ska titta till sommarstugan i Kimito så jag behöver gu’skelov inte åka till stan och hämta dom.

Mötesordförande
I stället för att gå ut i det soliga vädret igår, tillbringade jag drygt tre timmar vid köksbordet som mötes­­ordförande i trevligt sällskap. Föreningen under bildande höll sitt konstituerande möte, upp­rättade stiftelseurkunden och bestämde vilka stadgar som ska gälla. Ganska bra jobbat på den tiden kan jag tycka.

VårdtestamenteVårdtestamente
Mötesdeltagarna fick igår som första uppdrag att bevittna min underskrift på vårdtestamentet (som jag skrev om i inlägget 3.1.2014). Även om Mia överlever mig har hon ju lite svårt att tala om hur jag har tänkt mig vården i livets slutskede. 😀

Man behöver inte ens formulera det själv, bara ladda ner en PDF-fil från Institutet för hälsa och välfärd, skriva ut den och underteckna i två ojäviga vittnens närvaro. Lätt som en plätt, förutsatt att man har lite datorvana.

Nu ligger testamentet i pärmen märkt ”Mitt liv”, vilket kommer att framgå av ”Vita arkivet” när jag fyllt i det. Också det en utmärkt idé för den som vill underlätta för de efterlevande. Visserligen knutet till begravningsbyrån Fonus i Sverige, men man kan ju stryka det som är irrelevant.

3 tankar om “9.3 – Nästan otroliga fynd

  1. Köpte två rottingstolar i plast med dynor till för tre år sen på Ikea för tror det var 300 kr i slutet av sommaren då dom ville bli av med sommarprylar.Dom har stått ute året runt, lite såpa och vatten på våren sen är dom fina igen, vi har haft stolar och bord i furu, jobbigt att hela tiden måla, exotiskt träslag som hela tiden måste oljas, ändå höll dom inte länge, vanlig rotting som inte klarar en regnskur för då går rottingslanorna sönder och så småningom faller möbeln ihop. Så slå till med plast om dom är robusta!

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.