7.3 – Gjort och ogjort


Jag har inlett vårstädningen, läst en anvisning, pratat med advokaten och letar cocktailglas. Mia är synnerligen punktlig.

MossaVårstädning inledd
Igår kände jag för att inleda vårstädningen på tomten. Så här tidigt har jag aldrig börjat tidigare! Det kändes konstigt att se en skridskoåkare samtidigt som jag krattade, det har heller aldrig hänt tidigare.

Under dom blöta, halvt förmultnade löven och det torra gräset lyste små gröna knoppar och skott. Synen är lika välkommen varje år. Tomten på Udden är för all del grön året runt eftersom mossan har invaderat det mesta. Men mossgrönt är ju också vackert. 🙂

AnvisningAnvisning
Att uppfylla kraven i anvisningen till avföringsprovet är ju inte det enklaste… Avföringen får inte komma i kontakt med vatten eller urin står det. Men jisses, var har dom tänkt sig att man ska uträtta sina behov dådå? I en potta?

Tur att jag har dass. Fast då uppstår nästa problem – provet ska tas på två olika ställen i avföringen. Hur man bär sig åt för att få en snygg ring eller sträng står det inget om. Tänk om det blir en hög i stället, var tar man proven då? Och det här ska dessutom upprepas tre dagar i följd! Suck och stön.

Samtal med advokaten
Idag ringde jag öns trevligaste advokat (och den enda tror jag?) eftersom jag fick faktura på mammas slutliga vistelse på bäddavdelningen. Han hade inte börjat med ”sifferexercisen” än, så det var ingen brådska med beloppet. Vi ventilerade i stället en del andra detaljer och han lovade återkomma när bouppteckningsförrättningen förestod.

På jakt efter cocktailglas
Trots att jag har alkoholproblem i form av fyllda men dammiga flaskor och karaffer, inhandlade jag en flaska till i onsdags. Jag blev plötsligt kolossalt sugen på Dry Martini, ”stirred, not shaken” precis som James Bond vill ha den.

Dess värre har jag inga cocktailglas… Helst ska dom se ut som på bilden, men Ikeas variant (Optimal) går också bra har jag kommit fram till. Tyvärr går dom inte att köpa i nätbutiken konstaterade jag.

Alla problem har dock en lösning. Jag har antecknat artikelnumret på inköpslistan till min f d klass­kompis. Han lovade nämligen förse mig med sånt som inte finns att handla lokalt. Jag har för all del inte kollat hos Wuorio, men jag tvivlar på att dom har cocktailglas?

Det går förstås att använda andra glas. För många år sen blev jag serverad likör i välfyllda dricks­glas. Efter det äventyret drack jag inte likör på ett bra tag. 😀

Mia är punktlig
Prick klockan 17 slutar arbetsdagen vet Mia. För att jag skulle notera tidpunkten satte hon sig på skrivaren. Fast mest för att undersöka ljudet och varifrån papperen kommer.

Mia på skrivaren