4.3 – Modkrävande?


Jag har blivit medgrundare, beundrat modet, känner mig utpekad och har författat en kommentar. Mia har fått påfyllning.

Medgrundare
Under årens lopp har jag varit medlem i flera föreningar, men det är första gången i mitt liv som jag är med om att grunda en. Jag känner mig hedrad över att ha blivit tillfrågad. 🙂

Tack vare anvisningar och stadgemallar på Patent- och registerstyrelsens sajt är det inte alls kom­pli­cerat. Det tyngsta jobbet är att formulera syfte och verksamhetsbeskrivning. Lyckligtvis står en av de andra grundarna för den delen. För att grunda en förening krävs nämligen minst tre personer.

IsåkareModigt
Medan jag stod ute och pratade med skydds­lingens mamma i söndags hördes ett mysko ljud nerifrån sjön, isen krasade. Ljudet uppstod av att ett gäng modiga skridskoåkare defilerade in i viken.

”Att dom törs” var vår spontana kommentar, men enligt tillförlitlig källa var isen 30 cm tjock för några dar sen så det kanske inte krävdes nåt större mod? Fast sen dess har vi haft plusgrader varenda dag och på sin höjd runt 0 på nätterna så det lär väl ha tärt på lagret.

Idag knackade en ung man klädd i hjälm och arbetskläder på. Han undrade om han fick parkera bilen bredvid Silverpilen och om isen höll? Han och hans kollega skulle röja elledningen på Långholmen. Första frågan var ju enkel att besvara, men den andra fick svaret ”Jag kan inte garantera att den håller.” Efter nån timme var bilen borta så tydligen höll den. Eller så vågade dom inte alls ge sig ut på den?

Utpekad
För några dar sen fick jag ett sånt där brev från Birkalands cancerförening igen. Vår kommun sponsrar screening av tarmcancer för gamlingar i min ålder. Det är förstås bra, men efter att ha läst an­vis­nin­gar­na kändes det lika motigt som förra gången.

Tre avföringsprover ska skickas in och tre dagar före och under provtagningen ska man ”undvika rått kött, blodrätter, lever och C-vitaminprodukter (dos över 250 mg).” Nu hade jag ju läst fel ser jag… Jag tyckte det stod ”rött kött” men så var det alltså inte.

Råttkött får man tydligen också äta. Huvudsaken att det inte är rått. 250 mg C-vitamin motsvarar väl hela min årskonsumtion, så där är det inga problem. 😀

Förra gången jag var utvald/utpekad struntade jag i det, men den här gången ska jag nog nappa på ”erbjudandet”. Att peta i avföring är ju inte direkt min favorit­syssel­sättning, men jag överlever nog.

Kommentar
I dagens ÅU hade Hans Rosing skrivit en insändare som fick mina nackhår att resa sig… Han hävdar att datorer och ordbehandlingsprogram tar kål på vår personlighet och fortsatte med att fördöma i stort sett allt i modern teknikväg.

Mia på brickbordetDet fick mig (förstås) att hetta till. På sittande stjärt författade jag en syrlig kommentar som jag skickade in till ÅU för en stund sen. Möjligen var hans inlägg avsett som en provokation men så upplevde jag den inte, därav min inspiration.

Påfyllning
I söndags fick Mia påfyllning av sin favorit­delikatess, torkade mujkor. Vik Husse fortsätter skämma bort henne.

Det är för all del tredubbelt nöje. På så sätt får två människor också sällskap och tillfälle att umgås. 🙂

4 tankar om “4.3 – Modkrävande?

 1. 🙂

  Tror du vi skulle kunna tota ihop en nätsida? ….som berättar både om afrikanska och finländska Lejonberget? Eller är det bortkastad möda?
  Jag är inte särskilt bra på nätsidor; har helt enkelt aldrig gjort nån, men….tycker det kunde vara lite kul!?

  Gilla

  • Om du menar en webbsajt för föreningen så kan jag direkt säga att jag avstår! Jag har gjort två försök tidigare i olika sammanhang och kan konstatera att mina kunskaper inte alls räcker till. Det ser enkelt ut när sidorna är klara, men ve och fasa vilket jobb! 😦
   (Av anonymitetsskäl har jag redigerat din kommentar.)

   Gilla

 2. Seriösa skridskoåkare har med sig ispik och känner sig för vid minsta tveksamhet, och åker dessutom inte ensamma. Även om isen är tjock, så kan den vid denna tid på året har mycket dålig bärighet . Men även om man skulle falla i, så skall man också ha torrt ombyte med, så det brukar inte vara något problem.

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.