1.3 – Saltgurka, vårtecken och annat


Jag prövar ett nytt fabrikat, har ett säkert vårtecken, tvivlar på att jag har råd och finner stort nöje i att tvätta.

Nytt fabrikat
I onsdags hittade jag ett nytt fabrikat av saltgurka med vitlök hos S-Market i Kimito. Ursprungsland Estland står det på burken, dom borde väl rimligen kunna det där?

Jag provsmakade förstås genast när jag kom hem. Vitlökssmaken är nog så diskret men sältan är klart godkänd och ingen ättika tillsatt. Dock blir det en något besk eftersmak som jag inte kan härleda? Men helt klart bästa sorten hittills.

VårteckenSäkert vårtecken
När ställen med trädgårdshandskar dyker upp i butikerna kan man vara säker på att våren är på väg. Jag in­veste­rade omedelbums i ett par eftersom jag sliter ut minst ett par per säsong.

Att tussilagon blommar i Dalsbruk är förstås också ett säkert vårtecken. Såg en insänd bild i ÅU häromdagen. Alltid lika roligt att iaktta dom första vårblommorna.

Tveksamt om jag har råd
Dom flesta räkningarna som tillhör kategorin be­grav­nings­kost­na­der är betalda. Konstigt nog har jag inte fått fakturan för dödsannonsen i Husis? Men dom kanske efterskänker den på grund av min beska kommentar? 😉

Församlingen tänker väl också skicka räkning så småningom antar jag och kostnaden för bo­upp­teck­nin­gen har jag ingen aning om. Advokaten är säkert inte gratis han heller. Begravningsentreprenören rekommenderade att han övertog uppdraget eftersom bouppteckningen efter styvfar saknades och den obevittnade donationshandlingen kändes suspekt.

När jag räknade i hop summan hittills, drygt 2.200 €, konstaterade jag att det är dyrt att dö. Jag tvivlar på att jag har råd med det… 😀 Men ingen har ju blivit ovan jord hittills har jag blivit tröstad med. Bestämmelserna kanske hinner ändras tills det är dags så jag kan få bli nergrävd nånstans på Udden utan några som helst ceremonier och utgifter?

Stort nöje
Idag tvättade jag igen. Att tvätta har blivit ett veritabelt nöje sen tvättmaskinen åtgärdades, tvätten blir klar på nolltid då vattentillförseln fungerar som den ska.

Nu är risken i stället den att jag fyller avloppstanken i min tvättiver. Bäst att kolla läget i morgon, det närmar sig tömningsdags om ett par veckor.

2 tankar om “1.3 – Saltgurka, vårtecken och annat

  1. Nya trädgårdshandskar behövs varje vår här också, för att jag alltid slarvar bort något par. Även om det nästan alltid slutar med att jag jobbar utan handskar och det syns minsann på händerna också.

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.