25.9 – Igår


Jag är snart momsfri, har fått julkort, planterat pepparrot och dammat av ett element. Mia har haft en mysdag.

Snart momsfri
Igår ansökte jag om att bli befriad från moms. Omsättningen har inte hittills, och kommer garanterat inte heller i fortsättningen att överstiga 8.500 €/år.

Egentligen begriper jag inte varför jag alls gick med på att bli momsregistrerad? Men för fem år sen visste jag ju inte hur framtiden såg ut… Dessutom blev jag informerad om att ifall omsättningen överstiger tröskelvärdet blir jag momsskyldig retroaktivt och det hade jag då ingen som helst lust att riskera. Men nu tar jag alltså risken utan att darra på manschetten.

JulkortFörsta julkortet
Igår fick jag årets första julkort. Avsändaren var dock ingen jag är personligt bekant med, utan en leverantör som ville sälja julkort med firmatryck. Att det råkade komma exakt den 24 var säkert en tillfällighet, men nu är det ju faktiskt bara tre månader till jul och efter det kan vi börja vänta på en ny vår igen.

Pepparrot
När jag var liten växte det pepparrot invid bärbuskarna, men den plantan försvann för snart ett halvsekel sen. Möjligen beroende på att nån körde över den med gräsklipparen eller så dog den av nån annan anledning?

I måndags fick jag nya rötter som jag petade ner i jorden igår så nu ska det minsann vankas peppar­rot på Udden igen. Kokt fisk eller länkkorv med pepparrotssås är jättegott. Råriven pepparrot sätter piff också på en del andra rätter – och rensar tårkanalerna om man är tillräckligt generös.

Till och med Mia gillar pepparrotssås upptäckte jag igår när jag såg att hon stod på diskbänken och försåg sig ur såskastrullen. Men hon är ju som bekant inte riktigt som andra katter.

Dammat av element
Igår kväll kändes det verkligt kyligt. Termometern stod på ynka +4,6 när vi la oss vid midnatt. Dagen var minsann inte så skön den heller, dessutom blåste en frisk vind.

Badrummet känns alltid svalt, alternativt kallt så här års, så jag beslöt koppla på elementet. Det var ju några månader sen sist så jag tog en borste och dammade av det. Jag tog ingen bild på mina ”fynd” men kan försäkra att dom var ”imponerande”. Ich!

Mysdag
Igår var Mia ”mysnödig” efter morgonrundan. Det är inte så ofta hon lägger sig på skrivbordet, men nu sökte hon kroppskontakt till varje pris så hon la sig bredvid tangentbordet för att bli gosad med. Enda sättet att få fysisk kontakt med matte. 😉 På tangentbordet vet hon att hon inte får hålla till, då blir det ett himla liv på både matte och datorn.

Mia myser 2

4 tankar om “25.9 – Igår

 1. Hoppa till ”julkort” men det lättade när jag läste texten. Vår pepparrot är grymt gammal och växer på samma ställe varje år 😉 Ha det gott o mysigt. 🙂
  pst vi klipper inte p.roten 😉

  Gilla

  • Snart börjar väl julskyltningen. :-/ Tack för info om växtplats och hantering, jag ska låta bli att misshandla den. Ha en fortsatt skön höst du också! 🙂

   Gilla

 2. Det är ju inte så många som odlar pepparrot själva. Det är konstigt, det är ju trots allt inte så mycket arbete att plantera sticklingarna på våren, och sedan ta upp dem vid midsommar och lägga om dem, för att de skall samla kraften i en enda huvudrot.

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.