17.4 – Säkra vårtecken och ny titel


Snödropparna tar sig, tjälen har släppt under golvet, ytterdörren går snart att stänga och memman är slut. Jag har fått ny titel och är osäker på temperaturen. Mia har bråda dagar.

Snödroppar 2

PÅ TRE DAR HAR ISEN TINAT RUNT SNÖDROPPARNA

Slut på tjälen
I både kök och vardagsrum bågnar korkmattan på ett ställe. Det måste väl betyda att tjälen har släppt under golvet? En fullt logisk slutsats med tanke på hur buckliga vägytorna är för närvarande. 😀

Normal stängning
Under senare delen av vintern är jag tvungen att stänga ytterdörren med våld. Dörren tar i tröskeln. För ett par år sen försökte jag åtgärda problemet men det resulterade bara i rökutveckling. Jag använde förstås fel verktyg för fel ändamål.

Sen dess har jag gett upp. Just nu kräver den mindre våld och fram i maj går det att stänga den helt normalt igen så jag bryr mig inte. Troligen rör sig marken under cementtrappan efter hand som temperaturen ändrar så det är inte så mycket att göra åt om jag inte gör om hela konstruktionen och det har jag ingen som helst tanke på.

Slut på memman
Till påsk köpte jag förstås en riva memma, men åt andra desserter eftersom mamma inte gillar memma. Det är visserligen gott med memma, men inget jag vill ha varje dag så den har blivit långlivad. Men nu är det bara en portion kvar, sen är den äntligen slut.

LadyNy titel
Igår blev jag erbjuden nybakta kex med chokladchips. Trots att kaffebrödskvoten var fylld efter måndagen, hade jag inte hjärta att tacka nej så jag hälsade bagaren väl­kom­men. För att fördriva tiden när det är dåligt väder brukar han baka och kocka talade han om.

Innan han gick sa han adjö på sitt moders­mål och försåg mig med en ny titel: ”Lady By The Lake”. Det låter väl fint? Första gången nån har kallat mig lady. Man kanske förtjänar den titeln när man levt tillräckligt många år?

Varierande temperatur
Strax före 12-slaget idag kollade jag yttertemperaturen på alla termometrar. Det ska jag inte göra fler gånger. Jag blev fullständigt förvirrad.

Kök: +4, sovrum: +5,2, ute på trappan: +8,5. Observera att ingen termometer låg i solen. MI rap­por­terade ca +4 och enligt vackertvader.se hade vi +3. Det enda jag är helt säker på är att det inte var badväder för isen ligger kvar. :-/

Sorkdecimering
Mia har bråda tider, sorkarna går åt på löpande band. Nästan så jag börjar tycka synd om dom små ulltottarna. Dom gör ju faktiskt ingen annan skada än att gräva gångar i jorden och äta växtrötter. Och blomlökar förstås. Men det går visst att förhindra om man planterar ”riktig” lök vid sidan om har jag läst.

Sork