Vardag igen


Storhelgerna är överstökade för den här gången. Nyårsfirandet var en trevlig tillställning, om än onödigt lång för min del. Jag kan inte annat än beundra den 85-åriga värdinnan. Önskar jag vore lika fräsch och pigg i hennes ålder.

Nyårsaftons traktering
Efter en inledande glögg serverades en god täckt laxpaj med grönsallad till. Som dessert fick vi en apelsinmousse med kaffesmak och efter den kaffe och en fylld rulle som jag fick för mig heter Bagdadrulle, men det var fel, nåt sånt hittar inte Google. God var den i vilket fall.

Om vi hade varit kvar efter tolv-slaget hade vi också fått avnjuta en ostbricka fick vi veta, men då var vi (äntligen) på hemväg och proppmätta. Åtminstone jag.

Årsskifte
Årsskiften är dryga administrationsmässigt. Alla mappar ska förnyas i datorn, liksom bokföringen för de organisationer jag handhar. Än så länge är jag bara klar med hembygdsföreningens mappar och bokföringen för 2022. Resultatet blev positivt har jag konstaterat.

Mia gillar yoghurt
Till Mias favoriter hör yoghurt. Husse har nu övergått till större burkar så att hon kommer åt att slicka i sig resterna också från botten. Fast då blir hon så ivrig att hon missar kanterna och får yoghurt i hela ansiktet. 😀

World Introvert Day
I dag är det de introvertas dag: “World Introvert Day is a time to bring awareness to introversion — and to show the world that being a ”quiet one” is something awesome, not shameful.”

Dom av oss som tillhör kategorin introverta uppskattar att dagen uppmärksammas. Vi är inte alls ”konstiga”, bara annorlunda jämfört med extroverta.

Vi behöver egen tid för att samla energi, medan extroverta får energi av att vara bland folk.

En tanke på “Vardag igen

  1. Minns en gång på 80-talet när jag var på en kurs på banken jag jobbade på. Vi hade i förhand fått fylla i långa frågeformular och när vi träffades i klassrummet första gången satte vi oss i en stor ring där alla hade tilldelats en stol. Efter en kort stund märkte jag att alla ”trevliga” människor satt nära mig medan alla tysta o trista satt på andra sidan…Ja du gissar rätt, man hade delat upp oss enligt introvert/extrovert-principen o ja, jag var ju extrovert. Men vet du, det där kan också ändra sig med tiden! Nu när det gått över trettio år sedan kurstillfället är jag en helt annan person. Jag är expressivt introvert eller något i den stilen. Spännande är det, jag tror de flesta faktiskt är en blandning, hur står man annars ut med sig själv? God fortsättning till dig, hoppas du piggat på dig

    Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.