Snart nytt år


Julpärsen är förbi. Julgubben tyckte tydligen att jag har varit rysligt snäll i år. Det började med en handstickad sjal i en av mina favoritfärger. Den fick jag av Husses rara moster redan före jul. Varma plagg är alltid välkomna. 😊

På ett stort tungt julpaket i Tallmo stod mitt namn. Ett kort ögonblick var jag orolig för att det skulle innehålla en hushållsmaskin av nåt slag, men blev lugnad när jag slet av pappret.

”Jag vet att det är nåt du vill ha” sa Husse redan tidigare, men jag kunde inte komma på vad det var. Under julpappret dolde sig en ”potatore” (benämning på italienska), det vill säga en batteridriven motorlie enligt instruktions­boken. En minimotorsåg föredrar jag att kalla den.

I höstas använde en av föreningens styrelsemedlemmar en sån när vi kapade syrenbuskar på Dragegården. Hon hade fått den i födelsedagspresent talade hon om. När jag såg hur smidigt den fungerade blev jag blixt­för­älskad. Det hade Husse alltså tagit fasta på.

Jag hade faktiskt googlat på en, men inte beställt. Det kunde vänta till en lämpligare årstid tyckte jag. Nu kan jag ta den i bruk när andan faller på och inspirationen infinner sig. Tack igen Husse! Fast nu har jag ångest för att värdet på den vida översteg maxgränsen för vad en julklapp får kosta enligt min upp­fatt­ning. Så snäll har jag inte varit.

Nästa pärs närmar sig med stormsteg. Nyårsafton ska firas hos bekanta med början kl 18.00. Då får man inte gå hem efter tre timmar – min smärtgräns. Det lär bli drygt den dubbla tiden. Att Mia är tvungen att vara ensam så länge stör mig också, men nu är det ju bestämt. Suck.

Jag kan bara hoppas att hon inte blir skrämd av fyrverkerierna. Lyckligtvis brukar de höras ganska avlägset i vanliga fall. Hoppas det gäller i år också.

Några nyårslöften avger jag aldrig. Jag har ändå inte den självdisciplin som krävs för att hålla dom. 😀 Att bli en bättre medmänniska vore ju önskvärt, men jag saknar förutsättningarna har jag insett. I min ålder får man duga som man är tycker jag.

Med det önskar jag er alla ett Nytt och Bättre år!

2 tankar om “Snart nytt år

  1. Önskar er detsamma och är så glad att slippa tillbringa nyårets inledande fas hos någon annan än hemma hos mig. Kör med örttabletter för säkerhetsskull till hundarna, med början i morgon.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.