Trist


I dag blev jag jättelessen … Min gamla trotjänare DMC-FZ200 sa upp bekantskapen. 😥 Den har visserligen ett antal år på nacken, men jag hade inte väntat mig att den skulle dö ännu på ett tag. Sista bilderna jag tog var på min hängpelargon som fortfarande har några blommor.

Tydligen köpte jag den 18.3.2015, så man kan tycka att sju år inte är nån ålder, men med tanke på hur flitigt jag har använt den ska jag inte gnälla. Av mina totalt 59.577 bilder gissar jag att cirka 50.000 är tagna med den här kameran. Inte att undra på att den blev trött.

Men, det finns ju företag som tillverkar kameror och säljer dylika, så jag har redan beställt en ny. 😊

Mina skriverier fortsätter. Jag är nu framme vid händelserna 2008-2009. I stället för dag­boks­an­teck­nin­gar har jag fått förlita mig på gamla blogginlägg. Dag­boks­an­teck­nin­garna var sporadiska 2008 och upphörde helt under våren.

Lyckligtvis har jag sparat inläggen i datorn, för på bloggen är dom äldsta från 2010 har jag noterat. Bilderna före 2011 har också försvunnit, de sista är från oktober 2011. Tydligen städar WordPress efter hand.

Jag kan tycka att mina äldsta blogginlägg var bra mycket roligare än de senaste åren. Riktigt vad det beror på vet jag inte. En anledning är förstås att jag var mycket aktivare då och att det fanns en hel del nytt i samband med att jag ganska nyligen hade installerat mig på Udden.

Det är lite synd om Husse. Eftersom jag numera bara kan koncentrera mig på en sak i taget innebär mina ”skrivdagar” – fyra den här veckan – att jag är mer osällskaplig än vanligt. Men han klagar inte. Han är för all del inte bortskämd, jag är en ganska tystlåten person också i vanliga fall. Inbunden kan man med fog påstå.

4 tankar om “Trist

 1. Länge sen jag tittat in här. Tiderna förändras och vi med dem. .. Ha det gott på Udden, hoppas det blir fina foton med ny kamera!

  Gilla

 2. Så tråkigt med kameran! Blir den nya en av samma modell? Min kamera, Canon Power Shot SX 50 HS är ett par år äldre och börjar vara ganska opålitlig … och nu funderar jag på om jag ska skaffa en ny eller bara fortsätta med mobilen …

  Gilla

  • Ja, jag håller mig till samma fabrikat och hoppas de gamla tillbehören passar. Mobilen är ju smidig och ganska kraftfull numera. Dock envisas jag med en Nokia 3310. 😀

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.