Annorlunda förr


Det var annorlunda förr. Den här dagen för tio år sen blommade liljorna och praktlysingen (skymtar i bakgrunden). I år har dom blommat ut för länge sen. Växtligheten var också påtagligt mycket frodigare. I år har gräsmattan framför huset varit uttorkad och brun sedan länge.

Blomningstiden varierar förstås från år till år, men jag upplever att somrarna har blivit varmare och torrare med åren. Det bekräftas ju också av ”klimatförståsigpåarna” och t ex Meteorologiska Institutets statistik för juli månad i Åbo. Avvikelserna från normalvärdet blir större för varje år.

4 tankar om “Annorlunda förr

    • Javisst, därför uppstår vulkanutbrott under vattenytan då plattorna kolliderar. Det har ju vuxit palmer på Arktis också, så klimatförändring är inget nytt. Sen kan man diskutera hur stor del vi har i de förändringar som pågår.

      Gilla

  1. Ja vad ska man tro. Vikingarna segalde till Grönland och bosatte sig där tills klimatet gjorde att de inte kunde odla där längre då det blev för kallt.

    Gilla

Kommentarer är stängda.