Frivilligt uppdrag


Den 16 september godkände chefredaktören mitt förslag om att skriva en artikel om hittekatter. Några dar senare besökte jag en djurskötare i Brusaby för en intervju.

Just då fanns det två katter och två kattungar i Djurhuset. Den helsvarta honan hade antingen blivit illa behandlad eller var förvildad och hade inget förtroende för människor. Vid det här laget hade hon accep­terat djurskötaren, men andra skötare gjorde hon utfall mot.

Den andra katten var mager som en skrika, men lät sig kelas med, så troligen har den haft en ägare. De två kattungarna var i mycket dåligt skick då de lämnades in, men var nu under vård. Tyvärr gick mamman och ett syskon inte att rädda, utan måste avlivas.

Enligt Suomen eläinsuojelu, SEY (Finlands djurskydd), överges mer än 20 000 katter årligen i vårt land. Helt horribelt. Det skär i mitt hjärta när djur vanvårdas eller far illa på annat sätt. 😥

Jag kan bara önska och hoppas att de här katterna får ett nytt hem där de får god omvårdnad och behandlas med kärlek och respekt.

5 tankar om “Frivilligt uppdrag

  1. Jag har väldigt svårt att ta in att folk beter sig som svin mot djur. Överge ett djur, för mig är det samma som att överge sitt lilla barn ute. Samma känslor skapar det hos mig. 🌷

    Gilla

Kommentarer är stängda.