En annorlunda dag


Den här dagen började med akutbesök hos veterinären. Mia hade fruktansvärt ont, jamade i högan sky och kunde knappt röra sig. Att sitta gick inte alls. Mest låg hon raklång på golvet. Hon fick genast en dos värkmedicin. Klockan åtta ringde jag veterinären som kunde ta emot oss klockan tio.

Veterinären konstaterade först att hjärta och lungor lät som de skulle. Så långt allt väl. Efter det dropp, följt av värkmedicin och antikräkmedel. Antikräkmedel fick hon för att förstoppningen kan medföra kräkning i stället.

Med oss hem fick vi en burk paraffinolja. Veterinären kom fram till att Mia hade förstoppning, vilket jag hade miss­tänkt av hennes beteende att döma. Antikräkmedel fick hon för att förstoppning kan medföra att hon kräks i stället när hon inte kan bajsa förklarade veterinären.

En dryg timme senare var vi hemma igen. Mia fick genast 6 ml paraffinolja insprutad i munnen. Sen gick hon raka vägen till matskålen och fick en portion mat. Tjugo minuter senare gick hon på kattlådan och bajsade. Så bra! Då fungerade allt som det skulle igen.

När Mia mår dåligt gör jag också det. Säkerligen är vi fler djurägare som reagerar likadant. Jag blir jättestressad, torr i munnen och händerna skakar innan jag har sett till att hon får hjälp.

Nu var jag lugn igen och gjorde i ordning en andra frukost, sen gick vi ut båda två. Mia satte sig vid sommargrannens tomtgräns och jag gick ner till strandkanten på Uddens västra sida för att plocka videkissar.

Vid husknuten upptäckte jag att krokusarna har slagit ut. Alltid lika glädjande att se vårblommor. 😊 Därmed var nästa uppgift given. Skära/riva bort dom vissna ormbunksbladen som låg över krokus och påskliljor som har börjat titta upp.

Där Husse röjde sly i början på månaden låg en mängd videkissar, så jag plockade en stor, fin bukett. Mia satt kvar på samma ställe och spanade efter byten då jag kom tillbaka.

Medan jag hämtade potatis i källaren hade hon lessnat och gått en sväng ner mot stranden. Där satt hon och spanade en stund innan hon passerade under köksfönstret och ville komma in. Fast hennes jamande sa mig att hon hade nåt i munnen.

Mycket riktigt, hon hade letat rätt på en ödla. Den fick hon hålla till med i verandan. Sen stod det inte länge på innan hon kom in med en sork.

Sork nummer två dök hon upp med nyss, så det är då inget fel på hennes mående längre. Skönt att hon är sig själv igen, min ögonsten. 💖

PS. Jag försöker förtvivlat lära mig hantera den s k Blockfunktionen. Det går hyfsat, men tyvärr vet jag inte hur jag får texten att flöda runt bilderna? Jag vill också slippa ramarna runt bilderna. Finns det nån bloggkollega som kan hjälpa mig? DS.

10 tankar om “En annorlunda dag

 1. Tack o lov att kisse repade sig. Jag har flera nyligen inträffade katastrofer, dottern var tvungen att avliva sin kattunge när inte ens veterinärerna hittade anledningen till hennes diarreer som hon haft sedan hon flyttade in. Och igår fick jag höra om en grannes lilla chihuahua som slutade bajsa, fick inte ur sig något, började kissa inne och när den blev undersökt hade den en stor tumör i magen som tryckte på alla andra organ. Svarade inte på någon medicin så den fick också sluta sina dagar. Och min gamla kompis Daniel har ju också sina problem, blåsljud på hjärtat och öronproblem. Trots allt vill man inte vara utan djuren, men ibland blir verkligheten väl jobbig. Så fint vårlikt du har här på bloggen. Ha en skön påskhelg med gubbe och frisk katt!

  Gilla

 2. Så skönt att allt verkar bra igen med Mia!
  Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med ramen … kanske beror det på vilket tema du använder. Har ingen aning!

  Gilla

 3. Ja, se det där med husdjur. 2018 försatte Bamse mig i nästan total personlig konkurs. Han höll på att stryka med, och skulle ha gjort det om jag inte låtit operera honom för svindlande summor.
  Tänkte som så att han har gett mig mer än vad jag har gjort. Varit mitt stöd och min friskvårdskonsulent – stått ut i den tillvaro han hamnat i med mig, och svansen fortfarande rakt upp i vädret.
  Teknikens under kan jag inte bidra med och bävar inför vår flytt till aannan ort där jag inte har en susning om det ens finns ett telefonjack 😀
  Glad Påsk

  Gilla

  • När det gäller husdjur är det verkligen i nöd och lust vi tar ansvaret. Men så får vi också villkorslös kärlek.
   Glad Påsk till dig och Bamse!

   Gillad av 1 person

 4. Precis så blir även jag när jag har varit till veterinären med våra djur. så skönt att det löste sig … haha löste sig.
  Kram Trevlig Påsk 💚🐣💚

  Gilla

Kommentarer är stängda.