Orolig och nyekiperad


Orolig
Det är sällan jag oroar mig, men det gjorde jag i går. Förtvivlat försökte jag nå en god vän per telefon flera gånger under dagen, men fick varje gång beskedet ”numret kan inte nås för tillfället”. Det tydde på att telefonen var avstängd av nån anledning.

I förhoppning om att få kontakt via mejl, skickade jag ett, men fick inget svar på det heller. Min gode vän brukar vara snabb att svara, så det gjorde mig än mer bekymrad.

Han kunde ju ha ramlat och slagit i huv’et så att han hade förlorat medvetandet fantiserade jag. Eftersom han bor ensam och inte har daglig tillsyn skulle ingen hitta honom.

I min nöd kontaktade jag sonen (som bor i Stockholm) via messenger för att höra om han hade haft kontakt med sin far nyligen? Nej, det hade han inte, men svarade ganska snart att han bett sin morbror titta till pappan.

Att telefonen var avstängd berodde på att den hade slutat fungera (efter 12 år!) och i senior­bostaden där pappan numera bor, fås ingen kontakt med nätet via mobilt bredband. Hur det är möjligt begriper jag inte, men det var alltså orsaken till att jag inte fick svar på mitt mejl.

I dag på förmiddagen försök jag ringa igen och nu fick jag svar. Min gode vän bekräftade den bris­tande kommunikationen och sa sig vara vid sin vanliga vigör, så min oro var lyckligtvis obefogad. 😊

Nyekiperad
Medan jag ännu bodde i Östersund drog min bästa väninna med mig till en second hand-butik nån gång på 90-talet. Bland en del andra fynd, hittade jag också en varmfodrad, lång poplinkappa. Till det facila priset av 20 kronor blev den min.

Den har hängt med sen dess, så man kan gott säga att den är väl införtjänad efter dryga tjugo år. Vid det här laget har jag ändå börjat tycka att det inte skulle skada med en ny.

Modellen är säkerligen från slutet av 80‑ eller början av 90-talet när det senast var modernt med axelvaddar. Tydligen blev det modernt igen hösten 2019, men nu var jag less.

Att hitta en varmfodrad trenchcoat var däremot stört omöjligt. Jag kanske valde fel sökord? Till slut hittade jag ett par modeller som verkade OK hos Ellos. I dag hämtade jag paketet.

Kvalitén på den billigare modellen tilltalade mig inte alls. Den var ”sladdrig” i tyget och såg ut att skrynkla lätt. Men den dyrare modellen gillade jag. Att jag fick 40 % rabatt på priset just nu var ju positivt. Storleken var också lagom, även om ärmarna är nog så långa. Men hellre det än för korta.

Yttertyget är i 100 % bomull och det rutiga fodret i 65 % polyester och 33 % viskos. Kappan tål tvätt i 40 grader, vilket är önskvärt. Kemtvätt är jag glad att slippa.

Kappan har bara ett ”fel” … Hålen i skärpet sitter på tok för långt bort! Om jag var naken och snörde åt så mycket jag kunde skulle jag kanske kunna använda det. Det säger en hel del om mitt midjemått. Slank som en vidja är jag minsann inte!

Nu hade jag ändå inte tänkt använda kappan med skärp, så det spelar ingen som helst roll, men upptäckten gjorde mig inte speciellt glad. Jag försöker trösta mig med att hålen i skärpet sitter på samma ställe oavsett storlek på kappan. Feldesignad med andra ord. 😉