Mera sommar tack


Det känns som om det var länge sen vi klagade över hettan och torkan. Från juli månads början har vi i stället klagat på kyla. Dock har vi välkomnat regnen. På Udden har vi fått hela 60,5 mm sen den 1 juli, så nu är vi nöjda ett tag.

Men riktigt nöjd är man ju aldrig. Den här sommaren har vi varken slitit på bersån eller hammocken. Antingen har det varit för varmt, för kallt eller för blåsigt. Mina ”uteliggartillfällen” är också lätt räk­nade. Jag som älskar att ligga ute i hammocken och läsa tills jag somnar.

En endaste gång har jag simmat i sjön. Bedrövligt. Undrar om jag har slösat bort sommaren och inte tagit vara på alla tillfällen?

Det går inte ens att skylla på att andra aktiviteter har inkräktat. Under hela juni var jag upptagen av viktigare saker bara några timmar per dag under elva dagar, så det hade funnits gott om tillfällen att njuta av värme och sol i stället.

Å andra sidan går somrarna alltid för fort upplever jag. I maj har man en hel sommar framför sig och så vips är den på väg att ta slut. Om ett par veckor är vi inne i augusti och då är dagarna redan märk­bart kortare och naturen har blomstrat färdigt. Alltid lika vemodigt.

Men jag ska inte klaga. Än så länge kan jag glädas åt färgprakten i ”djungeln” nedanför köksfönstret. Och om väder­prog­nosen stämmer, får vi lite mera sommar nästa vecka. DÅ ska jag passa på att njuta!

3 tankar om “Mera sommar tack

  1. Ja herregud vad fort det gått, sommaren har en tendens att bara försvinna och vintern känns väldigt lång, mörk och dyster, så nog är vi väderberoende. Ändå tycker jag att med åldern har jag större acceptans för att utstå vädrets nycker.

    Gilla

  2. Vi har nog fått ungefär lika mycket regn … och det har varit välkommet 🙂 Än finns en stor del kvar av sommaren … jag är ganska nöjd med den som den är 🙂 Sedan vill jag ha en riktigt bra svamphöst 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.