Karantänoidens tillvaro


Tillvaron har blivit betydligt lugnare tack vare restriktionerna. Så vad sysselsätter vi oss med, vi som tillhör ”karantänoidsläktet”?

För egen del innebär det att jag har återgått till social samvaro på distans, huvudsakligen via mejl och FB, undantagsvis per telefon. (Ogillar att prata i telefon.) Eftersom alla föreningsaktiviteter och andra uppdrag ligger på is, kan jag tillbringa tiden med det som faller mig in. 😊

Det är sist och slutligen ganska lite som faller mig in om jag inte har en deadline eller press av nåt slag. Av det jag syssel­sätter mig med syns få fysiska spår. Att skriva och fotografera genererar bara digitala spår. Teve­tittande eller läsande syns ingenstans.

Men faktiskt har jag lyckats verkställa vårstädningen på tomten! Nu återstår bara kvistarna som Uddens stora ek har tappat under hösten och vintern. Antar det blir som det brukar, att jag får gräva fram kvistarna från gräset innan det är dags att klippa det.

Eller så kanske jag låter bli i år för att gynna pollinerarna? Det kunde vara intressant att se vilka blommor som då dyker upp.

Jag kan för mitt liv inte komma på vad jag tillbringar dagarna med i övrigt, förutom att mata Mia och laga/värma middag till oss? Men lustigt nog går dagarna i rask takt. Det beror mest på att min dag börjar först efter ”förmiddagskaffet” som vi intar vid lunchtid som bekant.

Gårdagens program bestod i ett besök hos Tallbo trädgård för att köpa violer och plantera på gravarna, sen en sväng till butiken för att proviantera och efter det var det nästan dags för middagsförberedelserna. Men i dag är det ju helgdag, så då är vi lediga. 😉

”Borde-göra-listan” är lång i vanlig ordning, men den förtränger jag så länge som möjligt. På den ligger i stort sett bara hushållsgöromål som jag avskyr, så det är lätt att ”glömma” dom.

Just nu har vi löst tre korsord och druckit nyponvin från 1969(!) och Husse har försett oss med tre stora pussel, så jag har goda skäl att bort­prioritera dom.

Ha! Plötsligt kom jag på att jag har glömt att plantera violerna jag skulle hänga vid trappan! ”Men det har du säkert tänkt ha som vardagsjobb” trodde Husse. Så då skjuter jag upp det till i morgon. Det är ändå snart dags att börja med middagen.

6 tankar om “Karantänoidens tillvaro

 1. God morgon och önskar er en trevlig pusseldag 😀 Ni har en ståtlig ek. Mina ekar växer hit o dit och hur som helst men de har haft tallar för nära och nu är tallarna borta så man ser hur ekarna ser ut. Nu är det kaffe dags här Ha det gott ❤

  Gillad av 1 person

 2. Jag brukar tänka och även säga att det du inte gör idag kan du göra i morgon. Livet ska levas i den takt man känner och orkar, samt precis hur man vill.
  Ha en fin 1:a maj!

  Gillad av 1 person

 3. Jaså minsann, ni kallas karantänoidsläktet. 😀
  Ja, något ska man kallas. Här slipper vi gå i karantän tills vi blir snuviga och misstanke finns att man eventuellt blivit smittad. Går bra all den stund man till vardags inte trängs med folk. Stadsdelarna ligger foltomma och hur det ser ut i centrum av min stad kan jag bara anta att det finns vissa affärsinnehavare går ut på gatan och skriker ut sin förtvivlan att inte ha pengar till nästa månads hyra. (tur att jag ingått i pensionsåldern och därmed inte behöver slita för brödfödan, inte heller se till att samhället rullar på.)

  Jag ligger lite åt ditt håll fast mycket värre, och kallar mig själv för Latmaja. En sådan som inte lyfter ett finger i onödan. Trivs väldigt bra med det för nu har jag vant mig eftersom jag redan före coronan hade lagt mig i träning 😉
  Allt gott!

  Gilla

  • Ordet är min benämning – en travestering på hominoider. 😀
   Restriktionerna gäller personer som tillhör riskgruppen, dvs 70+ med underliggande sjukdom. Så egentligen gäller dom inte mig, men jag är lojal mot Husse – också för att det passar mig utmärkt i egenskap av introvert. Ja, det är verkligen synd om företagarna! 😦
   Haha, jag skrev först att jag föddes lat, men det lät ju inte så bra, så jag ändrade det. 😀

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.