28.7 – Rekordvärmesöndag på Udden


Idag har vi uppmätt rekordvärme på Udden: 32°! Det är långt mer än vad min kropp och hjärna tål. Den 26.7 i fjol hade vi ett par grader svalare: 30°, vilket är för mycket för min del redan det.

Lyckligtvis bestod dagens enda program av lunch på Café Vivan. För hur det nu än är, behöver man mat.

Ett dopp före avfärd höll oss någorlunda svala tills vi kom fram. Som tur är Husses bil försedd med luftkonditionering så bil­färden kändes också behaglig.

Tillsammans med Husses dotter och barnbarn avnjöt vi en Skär­gårds­buffé och stekt gös med tartarsås som varmrätt. Vi lyckades också klämma i oss lite dessert. Man kunde välja mellan rabarber­kräm och bärkvarg. Eller både ock om man så förmådde.

Efter en halv mugg kaffe bröt svetten fram igen, så vi ansåg oss nöjda och lämnade stället. Tillbaka på Udden tog Husse och jag en middagslur på var sitt håll. Husse inomhus på soffan och jag i ham­mocken efter att ha riggat upp ett solskydd.

I skuggan under hammocken låg Mia, även om hon inte syns på bilden som Husse passade på att knäppa när vi minst anade det. 🙂

Kort efter ”poseringen” gick hela familjen ner till stranden för ett kvällsdopp. Ja, inte Mia förstås. Hon nöjde sig med att sitta i skuggan och se på.

Om ett par timmar har värmen förhoppningsvis avtagit så mycket att jag kan öppna fönstren för att få in lite svalare luft till natten så vi kan sova utan att storkna.

I morgon blir det klart humanare temperaturer lovar MI.

En tanke på “28.7 – Rekordvärmesöndag på Udden

  1. Imponerad av att ni orkade ta er till buffén, inte att ni tog er dit, men att ni orkar äta.
    Idag 30,4 ute och jag smäller av, inget skönt alls. Hungrig är jag inte och får stödäta lite på kvällen några timmar efter middagen. Nu är det 22 grader ute och jag njuter, det drar så skönt över hela mig från öppna fönstret. Du, så skönt ni har det med eget bad så nära, vi har två bad i området, tror det tar 7-8 minuter till närmaste badet som passar mindre barn. Vår son med familj kommer på tisdag igen, de badar och har det skönt där. Ha det bra, kram!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.