18.6 – Somrigt


Vi har haft säsongspremiär, midsommarstången är klädd, sommarmarknaden genomförd, nya taket är monterat och vi har (nästan) bikiniväder.

Säsongspremiär
Den 11.6 bedömde Husse att trädäcket hade torkat tillräckligt för att bersån skulle kunna invigas i samband med ”för­mid­dags­kaffet”. Det brukar vi dricka när andra människor äter lunch. 😀

Vädret var gynnsamt. Sol och dryga 20 grader kändes lagom när man satt i lä. Vid det här laget är syrenerna runt bersån redan så höga att dom ger både vindskydd och skugga.

Midsommarstången klädd
Inför Sommarmarknaden i Kärra skulle midsommarstången kläs, så vi samlades runt stången en eftermiddag ett par dagar innan. Tillsammans med några personer från Kärrabuktens byaråd kläddes den och restes.

Sommarmarknaden genomförd
Eftersom byarådet deltog i den bymarknad som gick av stapeln i Söderlångvik i slutet av maj, beslöt man att inte ha någon egen i år. Det tog vi fasta på i hembygdsföreningen och frågade om det var OK att vi anordnade den i stället. Javisst, det fick vi gärna göra tyckte byarådets ordförande.

I lördags kl 10 var det då dags. På grund av att ett par försäljare hoppade av utan att meddela blev det lite tunt mellan stånden, men i övrigt var det en lyckad tillställning tycker jag. I synnerhet med tanke på att det var första gången för vår del.

Tur med vädret hade vi också. När vi var på plats lite över åtta låg dimman ännu tät över Kärrabukten och luften var kylig, men framåt tio behagade solen lyckligtvis titta fram och lyste sen klart fram tills marknaden stängde kl 13.

Ett par timmar senare återvände vi till Udden med vårt pick och pack. När man ska sälja kaffe, te, saft, munkar, grillkorv och hotdogs krävs en hel del utrustning och tillbehör.

Nya taket monterat
I blogginlägget den 13.5 skrev jag om att jag hade beställt nytt tak till hammocken. Efter ett par veckor fick jag meddelande om att jag kunde hämta det.

Men det var ju fel tak! När jag kom hem upptäckte jag att det stod att det var avsett för en helt annan modell av hammock. Lyckligtvis fick jag byta det, men det krävde förstås ytterligare ett par veckors leveranstid.

Den här gången blev det rätt. Återstod bara att montera det. Lätt som en plätt trodde både Husse och jag, men så klart gjorde vi ändå fel då gavlarna skulle skruvas fast. 😀 Men nu så är det på plats.

Nästan bikiniväder
Dagens temperatur verkade luta åt bikiniväder. Optimist som jag är, klädde jag mig i ”arbetsbikinin” efter lunch och gick ut. Men hu, vad kallt det kändes!

Faktiskt visade termometern inte mer än 19 grader, så det var förståeligt, men tack vare en stunds lättare kroppsarbete blev jag minsann svettig i stället. Enligt prognosen ska vi ha hyfsat varmt fram till midsommar, dvs i ett par dagar till.

Vattnet har också börjat närma sig badtemperatur noterade jag igår när vi röjde vass i stranden. Det kanske blir några dopp i år också då. 🙂