7.1 – Välgörare


På min arbetsplats i Östersund hade jag en skylt med texten: Ju fler människor jag lär känna, desto bättre gillar jag min hund. (Jag var hundägare på den tiden.) Men det finns många människor som förtjänar ”en stjärna i himlen” för att citera min f d svärmor. Idag har jag träffat tre av dom.

Stjärna 1
När jag kom in i matbutiken i Dalsbruk sent i eftermiddags, hejade tjejen i kassan som vanligt, men viftade med en penna som jag genast kände igen. ”Jag har lånat din penna” sa hon. ”Du glömde den när du var och handlade senast.”

Makalöst! Om jag minns rätt var jag i den butiken före jul! Och hur visste hon att den var min kan jag undra?

Jag har tidigare erkänt att jag är ”pennoman”. Det gäller fortfarande. Min favoritpenna lämnar jag nästan aldrig ur sikte, så den här var det för all del inte så noga med, men jag har saknat den och undrat var jag glömt den.

Tänk såna ärliga människor det finns! 🙂

Stjärna 2
Innan jag gick till butiken besökte jag en dam  som är värd många stjärnor. Hon har i samarbete med flyktingkoordinatorn orga­ni­serat arbetet med att samla in material till de nya syriska flyktingarna som kommer till Dalsbruk den 10.1.

Det var inte första gången. Tidigare flyktingar har tack vare henne och andra frivilliga kunnat känna sig välkomna och fått flytta in i en möblerad bostad med de viktigaste förnödenheterna.

En person med hjärtat på rätta stället!

Stjärna 3
Sist, men inte minst, är Husse värd några stjärnor. Han kuskar på mig i tid och otid och servar mig på många sätt.

Dessutom har jag fått betydligt flera skrattrynkor sen vi träffades. Det sa jag till honom igår, men han ifrågasatte mitt påstående och ville veta var dom satt.

En kärleksfull, omtänksam, generös och humoristisk man, vad kan man önska mer?

Det finns många fler i min omgivning som är värda en stjärna eller två… Men just idag har jag inte träffat några fler. 🙂

4 tankar om “7.1 – Välgörare

  1. Hej! Tack för din kommentar hos mig, visst kan du gilla mina inlägg, det sitter ett litet hjärta under inlägget som du klickar på! Ordet likes finns däremot inte. Så kul att vara bloggvän med dig som bor i mitt fäderneland. Jag vill ju gärna hålla kontakten på de sätt det går. Visst är det härligt med människor som gör skillnad, framför allt din fina man” Du kan skatta dig lycklig, jag lever numera ensam och trivs förvånansvärt bra. Ha en fin söndag

    Gilla

  2. Vilket underbart och positivt blogginlägg, jag bara sitter och ler…. hoppas hela året blir fyllt av såna trevliga möten med fina människor!

    Gilla

Kommentarer är stängda.