1.8 – Uppfriskande och svettigt


Jag har haft tidig väckning, upplevt ett sällsynt fenomen, tappat glasögonen och sköljt av telefonen. Och svettats i floder!

Tidig väckning
I fredags bad jag Husse väcka mig när det var dags att vittja kräftburarna (hela 3 st) men lovade inte stiga upp. Motvilligt gjorde jag det ändå.

Termometern stod på 17,3° så roddturen kändes klart uppfriskande. Och fångsten då? Jodå, nio kräftor fick följa med i land, två fick växa till sig tyckte vi. Så nu har vi haft kräftskiva igen. 😀

Sällsynt fenomen
Tro det eller inte men i söndags fick vi regn! Ett sällsynt fenomen den här sommaren – nästan en hel millimeter påstod regnmätaren. Med undantag av den 3.7 och några enstaka droppar, har vi fått nöja oss med 12 mm under resten av juli.

Det innebar att siktdjupsmätningen företogs i synnerligen lätt klädsel. Husse nöjde sig med kalsonger och jag använde som vanligt mitt tunna ”skynke” – i stort sett det enda plagg jag har behövt i sommar.

Tappat glasögonen
På måndagen fyllde Husses dotter år och bjöd på födelsedagskaffe med nybakat till. Det var inget stort kalas, bara fem personer och två hundar.

Efter kaffet väntade nästa programpunkt som inte kändes särskilt lockande i hettan. Höet på Dragegården (hembygdsgården) skulle sättas på stör.

Via FB hade vi informerat om att alla var välkomna att hjälpa till och att vi skulle samlas kl 17. Men kan du tänka dig, inte en endaste själ dök upp. Skämt å sido, vi hade nog inte haft värst höga förhoppningar så det var ingen överraskning precis.

När vi hade fyllt två störar och var på väg att åka hem inom kort, kom jag på att jag inte hade glas­ögonen på mig längre… Eftersom jag använder glasögon kon­ti­nuer­ligt visste jag att jag inte hade lagt dom ifrån mig.

Jag visste också att jag hade haft dom på mig när jag började räfsa hö. Så vart hade dom tagit vägen? Långt inne i höet på en av störarna? Eller på marken nånstans?

Efter bara några minuter sa Husse: ”Där är dom ju!” Och visst, där låg dom i gräset, bara ett par meter i från oss. Vilken himla tur! I värsta fall hade nån av oss trampat på dom.

Sköljt av telefonen
Idag inträffade en ny malör. Jag hällde vatten över telefonen.

Eftersom jag inte mäktar med att uträtta nåt under den hetaste tiden på dagen, beslöt jag göra lite nytta när det blev svalare. ”Uppstickarna” i stranden, dvs dom nya vasstråna behövde decimeras.

Eftersom det var hyfsat skuggigt under alen började jag där. Nu var det inte bara vasstrån, utan flera sjok med hornsärv också. Jag fyllde nästan halva båten innan jag var nöjd.

Efter att ha lyft upp växterna på land beslöt jag skölja bort rester och annat skräp ur båten. Jag hade lagt telefonen på en av bänkarna för att snabbt kunna svara i fall den ringde, men hade ingen tanke på det när jag hällde en skopa vatten nedanför relingen. Alltså fick telefonen sig också en dusch.

Jag slängde genast i land den i gräset och hoppades den skulle överleva. Det gjorde den också till all lycka. Eller åtminstone ser det så ut att döma av displayen, så jag hoppas den funkar som den ska!

En tanke på “1.8 – Uppfriskande och svettigt

  1. Pingback: 5.8 – Repriser och omtag – Uddmors betraktelser

Kommentarer är stängda.