1.8 – Inte min dag…


Då frukosten var klar väckte Husse mig varsamt i vanlig ordning. Det var det bästa med den här dagen.

”Jag har kommit på varför ditt bredband inte fungerar” sa han medan jag gnuggade sömnen ur ögonen. Innan jag hann fråga nåt mer fortsatte han: ”Kabeln som blev avgrävd i lördags måste vara din telefonkabel.” (Jag använder ett ADSL-modem, dvs bredband via telefonledningen.)

Den informationen ville min hjärna inte ta in, men jag insåg att han förmodligen hade rätt. Han be­visade sin tes genom att be mig ta ur telefon­kon­tak­ten och sätta i den igen. Jag förstod vad han menade – varningssymbolen för nätverket var den samma oavsett om kontakten satt i eller inte.

För att befria Kimito Telefon från vidare felsökning ringde jag och talade om hur det låg till. In­for­mationen skulle vidarebefordras till ”linjekillarna” fick jag besked om.

Strax efter lunch hördes en försynt knackning på ytterdörren. Ute stod två killar från Kimito Telefon (KIT) som sa att dom ”hade varit i närheten” så jag visade vägen till den skadade kabeln i stranden.

Efter kontrollmätning av ett kabelpar kunde dom bekräfta att ”här är ditt bredband”. Den andra änden på kabeln stod tyvärr inte att finna.

Dessutom var det inte alls säkert att KIT kunde reparera den eftersom det är Telias (Soneras) kabel. (Udden ligger utanför KITs distrikt.) Dom skulle rapportera till sin chef och så småningom skulle antingen KITs eller Telias personal infinna sig sa dom innan dom åkte.

Tack vare att jag fick låna Husses mobilmodem igår och dessutom försåg mig med en prepaid-an­slut­ning vid besöket i Kimito igår, går det ingen nöd på mig. Utom i ett avseende.

Hela eftermiddagen har gått åt till att försöka skicka ett gruppmejl. Tydligen kan jag ta emot e-post som vanligt men inte skicka. Oavsett hur jag har burit mig åt, har det inte lyckats.

Inte ens via webbmejlklienterna. Från Outlook eller Gmail kan jag visserligen skicka, men ingendera godkänner att jag infogar eller bifogar en bild… Möjligen har det mobila bredbandet en smärtgräns för hur stora filer det kan hantera?

Alltså gjorde jag om utskicket till text i stället, vilket senast resulterade i att mejlet inte kunde skickas för att det var fel adress på en av mottagarna. Vilken fick jag däremot inte veta och nu orkar jag inte längre grotta i problemen mer idag. 😦

I morgon är en ny dag. Förhoppningsvis blir den (mycket) bättre än den här!