16.4 – Påskveckan på Udden


Uppdraget misslyckades, en skruv är lös och vi har haft ett udda påskfirande.

Misslyckat uppdrag
Precis som jag trodde, misslyckades tisdagens uppdrag (se inlägg 10.4). Den trådlösa förbindelsen mellan mode­met och projektorn saknades och var inget jag kunde åtgärda.

En skruv lös
Tidvis har jag många skruvar lösa, men den här gången gällde det hammocken. Efter den senaste stormen hade takkonstruktionen fått slagsida, vilket visade sig bero på att muttern hade skruvat upp sig och ramlat av.

Jag letade förhoppningsfullt på marken runt omkring, men muttern fanns inte att uppbringa. I mina gömmor finns massvis med skruvar och ett antal brickor, men bara en endaste mutter. Den var tyvärr för stor, så jag är fortfarande kort på en mutter. Men Husse tror att han har en som passar så det ordnar sig säkert.

Udda påskfirande
Skärtorsdagen gick åt till proviantering, frissan och besök hos en konvalescent. Långfredagen inled­des med vedkörning tack vare att herr grannen junior ställde upp på sitt påsklov och fortsatte med ytter­li­gare vårstädning på tomten.

Som ett brev på posten förivrade jag mig så pass att ryggen inte ville vara med längre, men igår, på påskafton, höll vi en arbetsfri dag. Vi hann dock med både ett par besök i Tallmo och ett födel­se­dags­kalas. Före detta bonuspappan firade sin 89-års dag och önskade sig som vanligt många gäster.

Han fick som han önskade – 30 gäster blev det totalt under eftermiddagen. På kvällen blev det några till enligt uppgift så han var säkert belåten.

Idag fortsatte vedkörningen tills all ved var uppstaplad på Silverpilens parkeringsplats. En rejäl hög som Husse har fått till!

Innan vi gick in för att få ”förmiddagskaffe” (efter lunch) gjorde han sex hål i räcket till bersån. Herr grannen lånade vänligt nog ut lämpliga borrar för ändamålet.

Vid ankomsten i tisdags hade Husse nämligen med sig en överraskning: Ett halvdussin soldrivna lam­por som ska ge mysbelysning efter att solen gått ner. 🙂

Så småningom blir det lamm till middag med memma som dessert. Vi är redan inne på tredje rivan. I morgon uppvaktas väglagets ordförande som fyller jämnt och sen är ju påsken förbi.

Jämfört med till exempel påsken 2012 har den här varit nog så udda. Men bor man på Udden är allting möjligt. 😀

4 tankar om “16.4 – Påskveckan på Udden

  1. Lösa muttrar och automatisk kvällsbelysning, det är saker som intresserar mig 🙂
    Jag kan rekommendera mutterbutiken vid dylika tillfällen, där finns jättemånga storlekar.
    Fast jag tror ju nog ni har det kirrat vid det här laget…

    Gilla

Kommentarer är stängda.