7.4 – Påskfirande


Påskfirandet på Udden fortsätter lugnt och stillsamt.

Långfredag
Långfredagen var inte alls särskilt lång trots att vi bara höll till inomhus. Vädret lockade verkligen inte till utomhusvistelse – blötsnö och temperatur runt noll.

Nöjena utgjordes av mat och vila. På kvällskvisten fick vi besök som förärade oss en påskgul blomma och drack te med oss. Resten av kvällen hängde vi framför TVn tills mamma sa att det var läggdags. Så tidigt har jag inte lagt mig på länge.

Påskafton
Idag har vi faktiskt vågat oss ut en sväng. För säkerhets skull per bil för att inte drabbas av frisk­luftschock. 😀

Mjölken började sina och mamma hade bestämt att jag skulle ha ett paket av mitt favoritkaffe (Arvid Nordqvists Franskrost) i påskpresent så vi tog en tur till Dalsbruk efter frukost. Där var det nästan rusning och köer till kassan.

Hälften av folkvimlet bestod av herrar i käcka skepparmössor och bastanta damer i fleecejackor, det vill säga stadsbor klädda för vistelse ”på stugan” som alla envist säger här. Inget ont om stadsbor för all del. Deras inköp är säkert välkomna för handelsmännen.

Dagens middag blev ganska lyckad. Varmrätten bestod av ugnsstekt lammbog från Westankärr. Till den åt vi en underlig potatiskaka som jag stekte av resterna från gårdagens pres­sade potatis. Inte särskilt lyckat, men den gick ju att äta. Med (hemlagad) aioli och broccoli till blev det ändå ganska lyckat som sagt.

Efter maten hade mamma just intagit horisontalläge när före detta grannen knackade på och över­räckte en tulpan­bukett. Hon drack eftermiddagskaffe med oss men hastade snart hem igen så mamma fick fullfölja sin middagsvila.

Kvällens nöje blir gangsterfilm på TV. Både mamma och jag gillar ”maffiafilmer” och i kväll får vi se Robert De Niro i ”Once Upon a Time in America”. Om vi håller oss vakna till slutet, går vi säkerligen och lägger oss efter det. I morgon väntar nya äventyr. 🙂

2 tankar om “7.4 – Påskfirande

  1. Då är Carrolina, du och jag helt överens! Franskrostat kaffe går utanpå det mesta.. Har du provat det franskrostade från presskanna?
    Eller lite torkad Basilika i aiolin? Glad Påsk!

    Gilla

    • Jag använder alltid presskanna. Basilikan ska jag testa, tack för tipset och Glad Påsk till dig/er också! 🙂

      Gilla

Kommentarer är stängda.