23.11 – Under över alla under!


Jag kan se alla teve-kanaler igen och min spådom ser ut att förverkligas.

Alla kanaler
Helt fantastiskt! Efter Digitas senaste frekvensändring(ar) kan jag äntligen titta på dom tre teve-kanaler som har varit så pixelerade att dom inte gått att se på lääänge. Tack för det!

Mindre fantastisk är deras information till svenskspråkiga kunder. En stackars sida med text, alla andra är på finska. Men det förvånar mig inte, för närvarande verkar trenden vara att vi ska glömma vårt modersmål. 😦

Spådom
I mitten av 90-talet fick jag brev från Regeringskansliet (första och enda gången!) där jag kallades till en utfrågning om framtida bredbandsteknik. Vi var rätt många som samlades (mest män), men så gott som alla var överens om att svartfiber var framtidens melodi. Utom jag.

satellitRedan då kretsade ett antal satelliter runt jorden, så jag tänkte mig att bredband via satellit borde vara en smart fram­tids­lösning. ”Gubbarna” i salen skakade antingen på huvudet eller ifrågasatte möjligheten med diverse olika argument.

Sen dess har vi fått satellittelefoner och antalet satelliter för olika ända­mål har ökat påtagligt. Och nu är det kanske läge för min spådom att slå in? Elon Musk vill bygga bredband i rymden. Tydligen var min idé inte så tokig trots allt?

Hur han har tänkt finansiera projektet återstår att se. Just nu anklagas han för för­sking­ring, men med tanke på alla hans andra idéer som har blivit, eller ser ut att bli, verklighet fixar han säkert det här också. Min välsignelse har han definitivt! 🙂