1.6 – Motivationsfaktorer


Sommarvärme, födelsedag, ny matta och skadedjur har hög motivationsfaktor.

Sommarvärme
I måndags var sommarvärmen tillbaka – på Udden hade vi 25° kl 14. Perfekt torkväder för tvätten. Mitt i värsta hettan fick jag för mig att ett dött plommonträd skulle sågas ner. För hand beslöt jag. Det verkade besvärligt att dra fram motorsågen bara för en sån sak.

I hammockenDet räckte för att framkalla svettpärlor. Och eftersom jag ändå var svettig kunde jag passa på att bära ut dynorna till hammocken tyckte jag.

När den var färdiginredd såg den så inbjudande ut att jag tog senaste numret av Illustrerad Vetenskap och la mig att läsa tills jag somnade i vanlig ordning. Att sova i tält är bland det värsta jag vet men i hammocken går det ypperligt.

Födelsedag
I tisdags var jag högeligen motiverad att fira Grisen/Tvillingens födelsedag. Efter grundlig ren­göring klädde jag mig i mina blommiga kortbyxor, linne och spetsponcho. Sommarvärmen höll i sig.

Utrustad med kort och paket infann jag mig på utsatt tid. Många gäster var redan på plats och fler dök upp efter hand, så kaffet och de dignande kakfaten hade strykande åtgång.

Efter ett par timmar tyckte jag att det var dags att bege sig hemåt. Jag hade ett par ärenden jag behövde uträtta på hemvägen och dessutom närmade det sig Mias mattid. 🙂

Ny matta
Mattan i ”förmaket” har sett sina bästa dagar konstaterade jag för ett tag sen. Om jag minns rätt köptes den 1992 när exet och jag flyttade in på Fältjägargränd i Östersund så den har ju några år på nacken.

Mia busarHos min ”hovleverantör” Klingel hittade jag nyligen en i rätt färg som föll mig i smaken och som hade lämpliga mått. Dessutom till ett klart överkomligt pris.

Den har legat och väntat på att få komma på plats nån vecka eftersom jag var tvungen att städa och torka golvet först. I förmiddags kände jag mig motiverad och satte i gång. Mia hjälpte till så klart.

Bortsett från lite fågelspillning, blodfläckar, musbajs och en hoptorkad ödlesvans var golvet till min stora förvåning inte alls speciellt smutsigt. Men nu är det definitivt rent ett (litet) tag.

Mia på nya mattanMia godkände nya mattan omgående vilket framgår av bilden. Egentligen är den lite för ”fin” för min veranda, snarare en hallmatta, men den kanske motiverar folk att torka fötterna ordentligt innan dom kliver på? För att höja intrycket ytterligare dammsög jag också mattan på trappan.

Fast nu passar ju inte vaxduken på bordet längre… 😀

Skadedjursbekämpning
Rosenstritarna har redan gett sig på den odlade syrenen konstaterade jag för nån dag sen. Efter städningen tog jag fram vattenslangen och besprutade dom med 4-gradigt vatten efter tips från en trädgårdsmästare i förhoppning om att det skulle göra verkan.

Tydligen tyckte dom att det bara var skönt med en kalldusch. Dom jag såg kröp i alla fall omkring som om inget hade hänt. Såpvatten har dom heller inget emot, så nu får det bli medlet jag införskaffade i fjol. Frågan är bara hur man besprutar en stor och hög buske?