15.4 – För kropp och knopp


Jag har köpt specialfoder, demonstrerat bräder, granskat stadgeändringar och ätit ”stoppakaka”.

SpecialfoderSpecialfoder
Igår eftermiddag åkte jag till Smådjurskliniken i Brusaby för att köpa pH-höjande torrfoder till Mia. Jag passade samtidigt på att fråga om eventuellt medel mot ohyra till henne, men blev efter lite dis­kus­sion rådd att komma dit med henne.

Det ser ut som om hon har nåt slags kryp som äter upp pälsen på några ställen. Fläcken hon har på ryggen blir allt större och hon kliar sig våldsamt periodvis. Jag har undersökt huden men kan inte hitta nån förklaring. Enligt djurskötaren på kliniken ser man lössens ägg, men några såna hittar jag inte heller. Bäst att låta proffsen kolla nästa vecka.

Bräddemonstration
Fram på kvällskvisten knackade herr grannen på. Han tyckte sig ha sett att jag har gamla bräder i uthuset och frågade om jag kunde tänka mig att låna ut dom? Hans dotter var nämligen intresserad av att dekorera med dom på bröllopet.

Vi gick genast till vedlidret där jag demonstrerade innehavet. Ett halvdussin gamla bräder återstår från bastun som revs 1992. Den som spar, han har. 😀

Att låna ut dom är ju inte aktuellt. Om dom kommer till användning är jag bara glad att bli av med dom. Några har redan blivit fågelholkar efter att Vik Husse/Filosofen plockade med sig en del förra våren, så inget går till spillo.

Stadgeändringar
Juristen som har granskat Lion Mountain Finlands stadgar i samband med registreringsanmälan hade en del korrigeringsönskemål. Sekreteraren och jag kom därför överens om en genomgång igår. En stund efter bräd­de­mon­stra­tionen dök hon upp.

Det rörde sig inte om så många ändringar och varje ändring motiverades, så det var ju lite svårt att ha invändningar eftersom ingendera av oss är lagfaren. Vi la bara till ett par prepositioner och god­kände korrigeringarna i övrigt.

Rosa tårtaStoppakaka
Idag fyllde f d bonuspappan år. Det kändes inte riktigt riktigt att klä sig i arbetskläder för att sen byta om och gå på kalas vid kaffetid, så jag klädde mig till hälften i ”gå-bort-kläder” och tog i tu med disken i stället. Det var hög tid som vanligt. Te­ske­dar­na var slut och diskbänken svämmade över.

Några regnmoln överföll Udden medan jag diskade så jag rustade mig med paraply när jag gav mig av. Och det var ju tur, för då slutade det regna. Jag gick i maklig takt och passade på att beundra blåsipporna längs vägen så verandan var redan fylld av gäster när jag kom fram.

Den här gången hade jag sett till att äta innan jag gick så det inte blev tomt på faten när jag hade försett mig. 😉 ”Stoppa­kakan” var delikat både smak- och utseendemässigt – jordgubbsfyllning och rosa grädde. Färgen kom sig av frysta jordgubbar mixade med kvarg och vispgrädde upplyste fru grannen mig om när jag frågade. Kul idé.

4 tankar om “15.4 – För kropp och knopp

  1. Det här fodret har min katt livnärt sej på i ett par år redan,vet ju inte vad Mia lider av men min kisse hade urinsand och lämnar vi fodret blir hon genast sämre.
    Med vänlig hälsning Carita.

    Gilla

    • Oj då, jag som trodde det behövs bara tillfälligt? Enligt veterinären lider Mia av ”stressblåsa” (samma symptom som urinvägsinfektion). Då får jag testa om ett tag och se om symptomen återkommer. Det finns förresten en ”mildare” variant av samma foder blev jag upplyst om. Det här börjar man med men fortsätter sen med den andra sorten.

      Gilla

Kommentarer inaktiverade.