22.3 – Skönt


Det är tomt på golvet och jag har deklarerat, fått ett negativt besked, slutar tjänstgöra, lärt mig en finess, hissat vimpeln och ser fram mot jubiléet.

Tomt på golvet
I förrgår intogs den friska luften via fönstret på Silverpilen. Jag åkte till Dalsbruk för att veckohandla och lämna köks­mattor på tvätt – äntligen. Det hade jag ju planerat redan till jul, men prioriterade annat som bekant.

Att det blev just nu beror på att Egnahemsföreningens medlemmar får 20 % rabatt ännu under mars månad och ett sånt erbjudande vore ju dumt att missa. Men det blev himla tomt på golvet när långa mattan ”försvann”. Lyckligtvis får jag sätta på rena mattor redan på onsdag, så leveranstiden var inte så lång som jag befarade.

Mia deklarerarDeklarerat
På eftermiddagen igår tog jag mig i kragen och satte i gång med deklarationerna. Min egen var för­hands­ifylld, så jag be­hövde bara kolla att allting stämde, men firmans kräver ju desto mer sifferexercis trots att verk­sam­heten är synnerligen blygsam.

Mia tyckte det var lika tröttsamt som jag, vilket framgår av bilden. Hon ville som vanligt ligga på just dom papper jag behövde. På bilden ”blockerar” hon årets bokföring. 😀

Efter fyra timmar hade jag skrivit och räknat klart och kunde skicka in deklarationen med gott sam­vete. Skönt att ha det gjort.

Negativt besked
Igår fick jag brev från Birkalands cancerförening. Som alltid när det gäller provsvar är det lite pirrigt att sprätta upp kuvertet och läsa innehållet. Men, jag hade inte behövt oroa mig, beskedet var nega­tivt, dvs dom hade inte hittat nåt blod i min avföring. Oerhört skönt att veta.

Slutar tjänstgöra
För ett par dar sen skickade jag in höstens kursplanering till Vuxeninstitutet med kommentaren att jag utgående från det skrala deltagarintresset inte ser nån anledning att fortsätta med dator­kur­ser­na. För att kolla att jag inte har nån uppsägningstid ringde jag vår kurssekreterare. Hon bekräftade att mitt anställningsförhållande bara gäller terminvis och att det var OK att sluta.

Vi kom ändå överens om att hon skulle höra av sig ifall hon fick förfrågningar för en hel grupp. Ensta­ka kurser åtar jag mig gärna, men att planera för ett helt läsår i onödan känns inte meningsfullt. Ingen av dom tre kurser som var inplanerade under våren har lockat tillräckligt många deltagare så kunskapsbehovet är av allt att döma litet.

VimpelVimpeln hissad
Idag hade vi ett alldeles strålande vårväder på Udden! Flera grader varmt och sol från klarblå himmel. Det fick mig att hissa vimpeln våren och den kommande sommaren till ära innan jag fortsatte vår­städningen. Egentligen hade jag tänkt hissa den först då sommartiden börjar, men vid det laget har jag antagligen glömt det så jag tyckte det var bäst att smida medan järnet var varmt.

Finess
Jag har SMSat ända sen jag köpte min telefon i december 2006, men har inte hittat nån funktion för att byta rad… Härom dagen upptäckte jag helt plötsligt att symbolen för radbyte visst finns i telefonen och beslöt pröva den och den funkar ju!!

Skönt, efter åtta år(!) kan jag äntligen byta rad i ett text­med­­de­lande! Varför har jag inte kommit på det tidigare? Eller varit klyftig nog att fråga nån som vet?

Jubileum
På måndag firar Din Konsult sin 28-års dag. Den 24 mars 1986 registrerade jag företaget (i Sverige). Det ska bli spännande att se hur firandet går av sta­peln. Firman kanske bjuder personalen på cham­pagne, eller åtminstone kaffe och tårta? Nån löne­för­höjning lär det inte bli tal om har jag förstått efter att ha tagit del av årets bokslut. 😀