7.10 – Pyssel


Jag har bytt lösenord, haft tebesök, uppdaterat räkenskaperna, skrivit ut broschyrer och förevigat höstfärger.

Bytt lösenord
Bland fredagens IT-nyheter fanns ett par artiklar om intrång hos Adobe och i lördags uppmanades jag byta lösenord. 2,9 miljoner kunder tros vara drabbade.

Vad jag kan minnas finns inga kontokortsuppgifter lagrade på mitt konto, så jag känner mig inte orolig men jag har givetvis hörsammat uppmaningen. Den här gången fick LastPass generera ett nytt, krångligare lösenord än det förra.

TeTebesök
Igår på förmiddagen frågade jag hux flux om Filosofen hade lust att komma på eftermiddagste. Efter att ha övertygat honom om att vi inte var nyduschade på Udden heller så han inte behövde gå i bastun innan, tackade han ja.

Med sig hade han en stor kartong med eldstände för att han – till skillnad från mig – kom ihåg att jag hade sagt att jag har snålat på det jag fått tidigare. Nu behöver jag definitivt inte snåla. Tack än en gång! 🙂

Uppdaterad bokföring
Det har ju inte hänt speciellt mycket i firmans räkenskaper dom senaste månaderna men för att ha ordning i veri­fi­kat­pär­men skrev jag ut sammanställningar för dom månader som saknades.

Jag konstaterade att firman är skyldig mig ett fyrsiffrigt belopp vid det här laget. Inte mycket till affärs­man med andra ord.

Broschyrer
I morse fick jag beställning på utskrifter av Daphnias broschyr, både finsk- och svenskspråkiga så skrivaren har gått varm idag. Jag skrev också ut ett antal till mig själv, så snart får byborna oväntad post.

BenvedHöstfärger
För varje dag som går blir trädens bladverk allt glesare men färg­prakten på återstående löv är lika tjusig som alltid. Min favorit nummer ett är benveden som har vuxit upp igen efter att ha varit mer eller mindre utplånad sen avloppstanken grävdes ner 2008.

Jag tog mig också friheten att inkräkta på granntomten för att fånga höstfärgerna där. Dom träd och buskar som före detta grannen och hennes man har planterat bjuder på en kaskad av nyanser, allt från vinrött till limegrönt.

95 bilder hade jag i kameran när jag var klar, men dom är nu nerbantade till 57. Alla blir ju inte lyckade av ett eller annat skäl. Och ju längre jag håller på och fotograferar, desto mer kritisk blir jag, så om jag inte är helt nöjd åker bilden obönhörligen i papperskorgen.

4 thoughts on “7.10 – Pyssel

  1. Jag fick också mail från Adobe, men var osäker på om det var äkta, så jag gjorde ingenting. Har ingen aning om vad jag använt för lösenord där heller.

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.