17.7 – Pågående och avslutat


Mamma har installerat sig, jag har avslutat ett konto, söker ägare till en jordhög och har blivit snuvad på födelsedagstårta.

KantarellerMamma installerad
Mamma anlände som planerat igår och har överlevt natten på nya gästmadrassen som pryder gäst­sängen jag köpte på Labbnäs loppis. Eller rättare sagt bytte jag upp mig, jag lämnade den befintliga till försäljning i stället.

Idag tog vi en provianteringstur till ”Bruke” och har frossat på kantarellstuvning. Fast svampen köpte vi inte där, den hade mamma med sig från stan(!). Nästan pinsamt kan jag tycka med tanke på hur nära jag har till svampskogen, men dom lär nog vara svårhittade efter den långa torkan.

Avslutat konto
I våras hittade jag en sajt som lät intressant: freelancer.com. I min enfald trodde jag att det bara var att vänta på lämpliga uppdrag, men riktigt så var det inte. Man får i stället lägga bud på dom jobb som man anser sig kvalificerad för.

Vid ett tillfälle blev jag intresserad av ett uppdrag så jag loggade in och kunde konstatera att det var 40 personer som hade lämnat bud på jobbet. Då gav jag upp. Jag hade heller inte klart för mig att för­fråg­ningarna skulle komma från hela världen eftersom startsidan var på svenska. Min mejl­korg har aldrig varit så välfylld tidigare.

Igår ville jag avsluta kontot men hittade ingen länk för det så jag frågade via kontaktformuläret. I morse fick jag ett mejl där man ville veta orsaken. Jag förklarade att jag tänkte pensionera mig på heltid om ett par veckor. En liten nödlögn, det är faktiskt 48 dagar kvar till dess.

Svaret godtogs och jag fick bekräftelse på att kontot skulle avslutas. Enligt villkoren upphör kontot automatiskt efter 365 dagar, men då skulle jag debiteras 10 $ och det hade jag ingen lust med. Nu är inkorgen normal igen. 🙂

GrävmaskinJordhögsägare sökes
Igår träffade jag grävaren som ska anlitas för den nya våtmarken som planeras i Söderby. Han upp­skattade ytan som ska grävas upp till ca 20 x 20 meter, vilket betyder ca 1.600 kubikmeter jord. Innan han lämnar anbud på jobbet vill han veta vart han ska frakta jordmassorna.

För att hålla transportkostnaderna nere bör fyllningen helst transporteras inom Dragsfjärdsområdet. Jag har en presumtiv intressent i Rosala, som ju ligger ganska så långt bort, men jag har i alla fall frågat hur många billass det kan bli frågan om.

Dess värre är det ju heller inte siktad mylla det rör sig om, utan blöt jord som är full av trädrötter och annat bråte så det lämpar sig inte till vad som helst. Idealet vore ju att hitta en jättegrop som behöver fyllas igen, men var hittar man såna inom närområdet?

Snuvad på födelsedagstårta
Idag stack sig vägmästarens fru in och meddelade att morgondagens födelsedagsfirande företas på annan ort den här gången. Och vi som hade köpt present och bespetsat oss på hemlagad grädd­tårta… Nä, så farligt är det ju inte, vi överlever nog. 😀