29.6 – Grå och fridfull lördag


Jag har fått en trevlig kommentar, fotograferat, häckat framför datorn, diskat(!) och lagat mat.

Trevlig kommentar
Jag blir alltid lika glad när nån tycker det är roligt att läsa min blogg. Idag fick jag följande kommen­tar: ”Har följt din blogg ett tag, gillar dina vardagliga skriverier om Mias upptåg och vad som i övrigt händer på Udden. Tack för en trevlig blogg.

Om man ska hårddra är mina skriverier inte riktigt rumsrena rent tekniskt. Ett blogginlägg ska handla om ett och samma ämne, inte vara en dagbok. Men det struntar jag fortfarande i. Jag är ju inte rums­ren i alla andra avseenden heller. 😀

Fotorunda
I morse tog Mia och jag en runda runt tomten, jag med kameran i högsta hugg. Regndropparna låg kvar efter nattens regn och inspirerade till nya bildalster. (Klicka på Bildspel eller på en bild för att se den i större storlek.)

Mia i famnHäckat framför datorn
Efter fotorundan satte jag mig vid datorn (fortfarande i morgonrock) för att redigera bilderna och överföra dom senaste till månadens, respektive Mias webbalbum. Det blev också ett webbalbum av ”kusinens” besök i byn och en påbörjad presentation som jag ska skicka till henne.

Mia kom in under tiden och tyckte jag gott kunde gosa med henne i stället. Hon satte sig först på skrivbordet och strök sig mot mig, men flyttade efter en stund ner i min famn där hon rullade i hop sig och somnade. Att hålla om henne med en hand och hantera tangentbordet med den andra är inte så praktiskt så jag tog en paus och fotade henne i stället.

Disk- och matdags
Jag lyfte försiktigt över Mia i korgstolen, tvättade mig och klädde på mig innan jag tog i tu med disken. Av besticken att döma kunde man tro att ett dussin personer hade ätit och druckit. Suck.

BestickNär jag hade diskat nästan klart insåg jag att det skulle bli ny disk när jag hade ätit middag, så jag sparade disk­vattnet och lagade maten. Kokt abborre (se gårdagens inlägg) med äggsås förstås. Nån nypotatis blev det inte, jag hade ingen lust att hacka upp potatis i blöt jord.

Det smakade lika bra med gammal potatis och fisken var förstås delikat. Kocken hade lyckats salta den precis lagom igår innan den åkte in i kylskåpet. Jättemumsigt.

För att hedra måltiden åt jag vid köksbordet och njöt av varje tugga. Det går ju inte att slafsa i sig fisk i den takt jag brukar ha om man vill slippa benen.

Sen var det så klart färdigt att diska igen, men det gick snabbt och elegant tack vare mitt förutseende. Tyvärr åt jag inte desserten direkt efter maten så nu ligger det en skål och en sked i diskhon igen. Det är därför jag tycker så illa om att diska – jobbet blir ju aldrig klart i mer än några minuter. Nåväl, det finns mycket annat som är värre. 🙂

10 thoughts on “29.6 – Grå och fridfull lördag

 1. Började riktigt längta efter aborre när du beskrev din måltid, köper aldrig aborre här, har aldrig sett någon heller, det är andra fiskar i disken. Sen ska den ju vara färsk, nyfångad, det var ju lite av basföda när vi var små……

  Gilla

  • Havsabborre är liksom inte riktigt det samma. Den kanske inte heller finns hos er för den delen, jag åt den på västkusten? Du får be mamma bjuda på det om/när du kommer på besök! 🙂

   Gilla

 2. Jag gillar också din blogg precis som den är. Att läsa om ett och samma ämne blir enformigt. Jag gillar ditt sätt att beskriva livet med den ständigt närvarande glimten i ögat helskarpt! Uppfriskande :-)!

  Ha en fin söndag, du och Mia!

  Gilla

 3. ”Dagboksformatet” fungerar hur bra som helst – alltid lika spännande att öppna bloggen och läsa vad Mia och du har haft för er 😀

  Gilla

 4. Det är bara bra att du skriver om flera saker i din blogg. Blir mera att läsa då:)
  Du får ta och önska dig en diskmaskin till födelsedagen, så blir det lite roligare att diska…

  Gilla

  • Så bra att du tycker det! Jag har övervägt diskmaskin må du tro, men det är tyvärr omöjligt utrymmesmässigt om jag inte byter ut diskbänken. Och det blir det inget av med, den får duga som den är. Dessutom skulle en diskmaskin belasta avloppstanken. (Nu slänger jag ut vattnet på tomten.) 🙂

   Gilla

 5. Gott med färska abborrar 🙂 Kanske Mian också fick smaka ?? Trevlig helg till er båda. Kram 🙂

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.