16.5 – Inspirerande


Igår levererade jag blomplantor, idag har jag har dammat, muttrat och skruvat. Mia är en linslus.

Blomleverans
I höstas lovade jag min ryska bekant att hon skulle få praktlysing, astilbe och plymspirea av mig. I och med att nätterna har blivit varmare och växtsäsongen kommit i gång, tyckte jag det var lämpligt att hålla mitt löfte igår. Jag grävde också upp en akleja och ett par liljor som jag stoppade ner i en av kassarna.

Bordet stod dukat som vanligt då jag kom fram. Köttsås och potatis med grönsaker till. Som efterrätt serverades plättar och så en mugg kaffe på det. Puh.

Innan jag åkte hem fick jag en inblick i det ryska pen­sions­systemet och en titt på planteringar och växthusodlingar. Den kvinnan har verkligen gröna fingrar och ett brinnande intresse för odling av köksväxter!

Sommarmöblering
Halv nio i morse var temperaturen redan uppe i 14,3 grader trots att det var mulet, som varmast under dagen noterade jag 17,9 grader. Det inspirerade mig att påbörja sommarmöblering av trappan.

Första steget var att städa bort skräp och löv som hade gömt sig i en vrå och damma mattan. Sen packade jag upp det nya bordet och studerade monteringsanvisningen.

Efter mycket muttrande och skruvande fick jag till slut bordet monterat. Det mesta muttrandet kom sig av det värdelösa verktyget som följde med skruvarna. Och när allt var klart insåg jag att jag inte hade lagt dit brickorna och hattarna som skulle sitta på skruvhuvudena. Suck. Jag ska nog hålla mig till vedhuggning och gräsklippning.

Sommarmöbleringen framkallade dess värre regn så in­spira­tio­nen har mattats av betydligt, men till veckoslutet återkommer den nog om väderprognosen slår in.

 

Linslus
I förrgår ville jag ta en bild på nejlikpionerna som just nu ser ut som minipalmer. Vips hade jag en baktass i sökaren och strax efteråt en kisse som behövde tvätta sig just där och just då.